æbletræer
Del på facebook

Beskæftigelse

Intro

Mange mennesker med en psykisk sygdom har et helt almindeligt arbejde, men der er også nogen, der har brug for særlig støtte for at komme ind på arbejdsmarkedet eller måske vende tilbage til job efter et længerevarende sygdomsforløb. Du kan læse mere om de forskellige muligheder herunder.

Udover de tilbud, der er nævnt her, som særligt henvender sig til mennesker der har en psykisk sygdom, er det selvfølgelig også muligt at benytte sig af kommunens øvrige tilbud til ledige. Se fx Jobcentrets side om aktivering.

​Plantagen

Plantagen er en arbejdsplads lige uden for Svaneke, hvor ca. 35 personer er i forskellige former for beskæftigelse. Plantagen arbejder med økologisk gartneri, biavl, produktion af marmelade, most og eddike, fremstilling af emballage og andet træarbejde samt vedligeholdelse af bygninger og maskiner.

Vores hovedbeskæftigelse er et økologisk gartneri. De sidste år har vi satset meget på at udvikle og øge denne produktion, da der er gode afsætningsmuligheder for bornholmsk dyrket økologisk frugt og grønt. Vi har et stort salg af vores varer i vores vejbod, men vi sælger også til Devika, Campus, Gæstgiveren, Kvickly og nogle daginstitutioner. 

Udover gartneriet har vi ca. 25 bistader som vores biavlere oplæres til at passe. Vores honning afsættes primært via Borngross, der markedsfører og videresælger Bornholmske fødevarer. Vi forarbejder vores honning til honning på glas og honning med smag. Derudover forarbejder vi vores frugt og bær til marmelader, most og eddike. Vi er også begyndt at fremstille syltede grøntsager. Det sidste nye er fremstilling af ”fransk nougat”, idet en af hovedingredienserne i fransk nougat er honning.

Vores træværksted fremstiller træemballage af forskellig art, udfører mindre reparationsopgaver og små enkeltopgaver for private bestillere. Herudover laver vi nogle havemøbler til salg til private.

For tiden har vi en gruppe, der arbejder på at rejse et drivhus mere til vores grøntproduktion. Der er løbende vedligeholdelse af bygninger og drivhuse.
Vi har 2 biler, vi bruger til transport af borgere, der ikke har mulighed for selv at komme på arbejde, enten pga. angst for transport med offentlige transportmidler eller andre udfordringer. Disse vedligeholder vi selv i videst muligt omfang, ligesom vi også vedligeholder vores ældre maskinpark.

Vi har forskellige typer arbejdspladser: flexjob, job med løntilskud, ressourceforløb, aktivering og afklaring, EGU elever (primært rettet mod gartneri og landbrug), samt frivillige, virksomhedspraktikker og pædagogstuderende. 

Faglig koordinator på Plantagen er Nikolaj Løngreen, som kan kontaktes på  tlf. 30 18 21 07.

Hvis du skal i ressourceforløb, job med løntilskud eller lignende på Plantagen, sker det via din sagsbehandler i Jobcentret.

Lindehuset i Svaneke

Lindehuset ligger i Svaneke på Lindevej 5A.

Lindehuset er et aktivitets- og samværstilbud (servicelovens §104) og en del af socialpsykiatrien i Bornholms Regionskommune, hvor vi har et tæt samarbejde i forhold til tilbud og aktiviteter. Lindehuset bygger på ligeværdighed og åbenhed, og tager udgangspunkt i, at trivsel og vækst fremmes af, at den enkelte oplever at være ventet, at være ønsket og at være nødvendig. Der kommer borgere som frivillige i huset og borgere der i samarbejde med Jobcenter Bornholm er visiterede til et afklaring/ressourceforløb.

Lindehuset hus har følgende enheder, hvor de forskellige opgaver løses:
  • køkken
  • hus og have
  • musik og medie
  • kontor
Opgaverne kan være madlavning, rengøring, indkøb, skrive dagsorden til husmøderne, reparere tøj, hjælpe kunder i vores genbrugsbutik. Af aktiviteter som foregår i huset er fx yoga, foto, mindfulness, NADA (øreakupunktur), stavgang, idræt på tværs.
 
I Lindehuset er der etableret et kompetenceforløb, med 2 undervisningsdage. Tirsdag er der fokus på mental trivsel og torsdag er der fokus på fysisk sundhed. Efter aftale med sagsbehandler deltager alle i afklaring/ressourceforløb i kompetenceforløbet.

Derudover hjælper vores jobkonsulenter borgere i afklaring/ressourceforløb med at komme i praktikforløb. Målet med at være i Lindehuset og praktik er at blive afklaret til fx:
  • rehabiliteringsteamet
  • fleksjob
  • klar til uddannelse
  • eller tilbage til job.

Hvis du skal i afklaring/ressourceforløb i Lindehuset, sker visitationen via din sagsbehandler i Jobcentret. 
 
Har du i øvrigt fået lyst til at høre mere om Lindehuset, er du meget velkommen til at ringe og aftale tid for besøg.
 

Du kan kontakte leder Lulu Jacobsen på telefon 56 92 78 52.

Du kan også følge os på Facebook. 

Kontakt Jobcentret

Uanset hvilket beskæftigelsestilbud, du ønsker at komme i, skal du henvises af en sagsbehandler i Jobcentret.

Besøg Jobcentrets hjemmeside.