Test
Målgruppen
Målgruppen for Brohuset er unge i alderen 15-22 år med diagnoser og udfordringer som: forandret virkelighedsfølelse, personlighedsforstyrrelse, opmærksomhedsforstyrrelse, anden psykisk vanskelighed, indadreagerende adfærd og svær følelsesregulering.
Som følge af diagnoser og evt. komorbiditet kan de unge optræde med indadreagerede adfærd samt betydeligt nedsatte sociale og kognitive færdigheder. Udfordringerne vil forventes at kunne være i et omfang hvor de unge har svært ved at passe en uddannelse eller varetage et arbejde fx som følge af mistrivsel, skolevægring eller manglende sociale og kognitive ressourcer.
Brohuset modtager ikke unge med et aktivt misbrug eller som udviser aggressiv/truende adfærd.
Pædagogik
Der arbejdes primært med kognitiv tilgang og miljøterapeutisk tilgang – herunder at arbejde med den unges egen tænkning om sin adfærd, tage udgangspunkt i den aktuelle situation, som den unge står i, og støtte til at nuancere tanker og dermed handle anderledes i forhold til sit liv.
Der er en miljøterapeutisk tilgang i relationsarbejdet i forhold til at fremme psykisk udvikling. Vi fokuserer på ADL træning (almindelig daglig livsførelse), der dækker over de praktiske færdigheder, der er nødvendige for at klare en selvstændig tilværelse.
Vi har et særligt fokus på anerkendende, strukturpædagogisk og relationsorienteret tilgang. Derudover har vi fokus på inddragelse og involvering, fx ved ugemøder, hvor de unge kan bringe emner op, som er vigtige for dem og hvor medarbejdere og de unge i fællesskab planlægger kommende aktiviteter og den kommende uge på en tavle i fællesstuen.
Ligeledes arbejder vi ud fra viden om Low Arousal med fokus på konflikthåndtering, herunder magtanvendelse. Ligesom at vi anvender viden om sansestimulering med henblik på, at barnet eller den unge over tid kan opnå færdigheder og selvstændighed.
Hverdagen
Den specialpædagogiske støtte og vejledning tager bl.a. afsæt i et struktureret miljø og et indgående psykiatrisk sygdomskendskab, som skal være med til at genetablere og styrke de unges sociale netværk med særligt fokus på uddannelse, fritidsaktiviteter og kontakten til familierelationer.
Vi vurderer det af stor betydning, at de unge har let adgang til personalet i nattetimerne, hvor de kan have meget tankemylder og have brug for støttende samtaler med velkendt og erfarent personale.
Foruden tryghed og tydelig daglig struktur, finder vi det afgørende at arbejde med afsæt i det, som de unge finder meningsfuldt i deres liv. Den pædagogiske støtte udføres i et tæt samarbejde med den unge, hvor arbejdet med delmål har til formål at forbedre funktionsniveauet og egen(sygdoms)forståelse. Vi tilbyder professionel og specialiseret vejledning, støtte og omsorg - i et udviklende perspektiv, for at de unge kan lykkes i livet og flytte i egen bolig.
Lejlighederne
Tilbuddets størrelse giver de unge mulighed for at bo i et lille og tryghedsskabende miljø, hvor personalet dagen igennem er tæt på samt let tilgængelig i kontakten.
På den måde kan unge, der er omsorgssvigtet, særligt sensitive eller på andre måder stærkt forstyrret af deres diagnoser, tilbydes et mere roligt miljø, hvor der er mulighed for at trække sig til egen bolig, men også at indgå i en mere "hjemlig" kontekst.
Personalet
Der vil være et tæt samarbejde mellem Brohuset og Kommandanthøjen, så der er mulighed for at tilpasse støttetimer baseret på de unges aktuelle behov. Der sikres sammenhæng i støtten fra morgen til aften og nat, hvilket skaber stabilitet for de unge, også i perioder, hvor de kan have det ekstraordinært svært, med et øget støttebehov til følge. I Brohuset er der sovende nattevagt (+ tilkald af vågen nattevagt fra botilbuddet Kommandanthøjen ved særligt akutte situationer).
Hvordan kommer man til at bo i Brohuset?
Visiteringen til børn og ungehjemmet går gennem sagsbehandlerne/rådgiverne i Center for Familie- og Voksenindsatser og kan opsummerende være et relevant tilbud for unge med betydelige psykiatriske vanskeligheder, hvis de fx:
-
i en længere periode har været indlagt og nu mangler et specialiseret socialpsykiatrisk døgntilbud i egen kommune
-
grundet diagnoser er kommet i massiv mistrivsel og/eller udvikling, som ikke kan håndteres hjemme eller i et miljø med mindre støttende indsatser.
Den unges sygdomsbelastning medfører en høj kompleksitet og sværhedsgrad, der kræver specialiseret støtte.