Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Frivillig, kultur og fritid

Frivillig, kultur og fritid

Bornholm er en aktiv ø med et stort antal kulturtilbud, folkeoplysende og frivillige sociale foreninger. Du kan også finde aktive borgerforeninger over hele øen, levende biblioteker og en spændende, ny kulturskole med mange gode tilbud!
At deltage i frivillige aktiviteter er en god vej ind i sociale fællesskaber, og måske som ny tilflytter på øen?
Uanset om du er borger, der ønsker at kende til øens kultur-, idræts- og fritidstilbud, ønsker at blive frivillig, eller du kommer fra en kulturinstitution, en forening, en aftenskole eller lignende og har brug for konkrete oplysninger, håber vi at du finder oplysningerne her på siderne.
 
Tak til de frivillige

Bornholms Regionskommune er stolte over alle kommunens frivillige og foreninger, som hver dag gør en stor forskel for andre borgere i kommunen. Indsatserne spænder vidt fra kultur- og idrætstilbud til indsatser i sociale og humanitære initiativer. 

Der er mange måder at være frivillig på: du kan engagere dig i alt fra humanitære indsamlinger til at blive besøgsven på ældrecentre eller træner i idrætsforeninger.

Frivillige aktiviteter er frivilligt og du bestemmer selv hvor og hvor ofte du vil give dit bidrag, om du vil være bestyrelsesformand i en forening eller blot give et par timer i ny og næ. Du vil altid være velkommen.

Vær med i kampen om at bryde tabuet om menstruation og træning!

Undersøgelser viser, at mange piger ofte aflyser træning eller springer idræt over i skolen på grund af menstruation. Mange piger og trænere mangler basal viden om, hvad menstruation egentlig er, og hvordan det kan påvirke præstation og velbefindende. Uanset om det handler om blufærdighed, uvidenhed eller skam, er menstruation et emne, man sjældent taler åbent om i de danske idrætsklubber.

Det vil Libresse og Odense Håndbold nu gøre noget ved. Odense Håndbold udfordrer derfor alle danske idrætsklubber og foreninger til at deltage i initiativet Mensdysten og være med i kampen om at bryde tavsheden om menstruation og træning.

Odense Håndbold har udarbejdet gode råd til, hvordan man kommer i gang med at sikre synlighed og dialog samt aflive myter og fordomme ved få fakta og konkret viden om menstruation og træning på bordet.                      

Alle danske idrætsklubber og hold inviteres til at deltage i Mensdysten og får hermed chancen for at vinde 10.000 kr. Mensdysten kører i hele 2019. Der udnævnes en vinder i oktober 2019. 

https://mensdysten.dk/

What is a volunteer?

Find answers on important questions about volunteering and associational life at The Danish Institute for Voluntary Effort,DIVE, the national, independent center for development, competences and knowledge for volunteering in the social welfare sector.

Søg viden om frivillighedhjemmesiden CFSA,

Center for Frivilligt Socialt Arbejde

Kontakt i BRK

Har du spørgsmål, forslag til forbedring eller andet til frivillig, kultur og fritid, er du meget velkommen til at kontakte 

Kultur & Fritid kf@brk.dk

Frivillighedskonsulent Birgitte Eybye Birgitte.Eybye@brk.dk tlf. 56926056

Frivilligportal

På Frivilligbornholm.dk kan du søge efter andre med samme interesser som dig eller finde frivilligt arbejde.

Frivilligbornholm.dk