Del på facebook

Undervisningstilbud

​Musikskolen har en række spændende muligheder for at lære et instrument. Klik på instrumentet eller holdet, og få mere information.

Blokfløjte

Der undervises i sopran- og altfløjte.
 
Rønne: Mandag - Tirsdag

Underviser: Trine Dahl​ ​

Svaneke: Onsdag

 

Østerlars: Onsdag​ ​Underviser: Theodore Mavarkis
Allinge: Torsdag

 
Blokfløjten er billig - og det er et godt instrument at begynde på. Når du kan spille blokfløjte kan du forholdsvis let skifte til tværfløjte, obo, klarinet og saxofon.
Men blokfløjten er også et "rigtigt" instrument - tænk bare på Michala Petri.

Instrument:
Når du skal starte på blokfløjte begynder du med en sopranblokfløjte. En god begynderblokfløjte er i plastik og koster 150-200 kr. Den skal være med "barokgreb". Når du har spillet et par år, kan du købe en blokfløjte i træ.
Tal med din lærer, før du køber fløjten - både begynderfløjten i plastik og træfløjten.

Anbefalet alder: Fra 6 år. For små elever prøver vi at oprette blokfløjtehold.

Undervisningen - noder - materialer m.m.:

Man lærer at læse noder samtidig med at man lærer at spille blokfløjte. I løbet af sæsonen spiller vi en masse gode, sjove, populære, smukke og udfordrende melodier.
Du skal desuden regne med at deltage i små “koncerter”.  

Tværfløjte

Der undervises på almindelige tværfløjter, samt børnetværfløjter, som kan bruges allerede fra 7-8 års-alderen.

​Rønne: Mandag - Tirsdag - Fredag​ ​Underviser: Trine Dahl
Svaneke: Onsdag


Tværfløjten er et af de instrumenter, som kan bruges i de fleste slags musik: Klassisk, gardermusik, jazz, big band, til sange o.s.v. Der er altså gode muligheder for at spille sammen med andre, når man spiller fløjte.
Man lærer hurtigt at spille små melodier på tværfløjten, samtidig med at fløjten også er et instrument, hvor man kan blive ved med at udvikle klang og teknik.

Instrument:
Du skal have et instrument til rådighed, så du kan øve hjemme. En tværfløjte koster ca. 5000 kr, men Musikskolen har nogle fløjter til udlejning for 75 kr. pr. måned. Det er smart at leje en fløjte til at starte med.
Din lærer vil altid gerne hjælpe dig, når du skal købe din egen fløjte.
 
Krav:
For at spille almindelig tværfløjte skal du mindst gå i 3.-4. klasse. Du kan også spille på børnetværfløjte, men så skal du være 7-8 år og have fået blivende fortænder. Du skal have tid til at øve dig næsten hver dag.
 
Noder og materialer:
De første år skal du købe en spillebog til ca.200 kr.

Obo

Der undervises i obo ca. fra 12 års-alderen.

Rønne: Tirsdag
​ ​ ​Underviser: Vakant
Svaneke og Østerlars: -
Allinge: -

Oboen er typisk et melodiinstrument. Traditionelt set spiller man klassisk musik på obo, men den høres også sammen med blandede visegrupper. I musical og anden teatermusik er den også forekommet. Oboen er både et orkester- og kammermusikinstrument. Obo er et træblæserinstrument med dobbelt rørblad som mundstykke.
 
Instrument:
Musikskolen udlejer obo til 75 kr. /måned. Man kan også leje med forkøbsret i Københavnske instrumentforretninger. En ny obo koster fra ca. 12.000 kr., men brugte oboer kan købes for mindre.
 
Krav:
Du skal være ca. 12 år. Har du tidligere spillet på blæseinstrument er det en stor fordel.
 
Undervisningen:
Blæseteknik og tonedannelse samt små spilleøvelser og melodier er det vi beskæftiger os med de første 3-4 måneder.  Din lærer laver mundstykkerne til dig. De koster 100 kr. pr. stk. Du kan spille på et rørblad i op til 3 måneder, alt efter hvor meget du øver. Senere kan læreren lære dig at ”skrabe” dine egne rørblade.
Velkommen til et anderledes instrument, der giver dig oplevelser med levende mennesker. 

Fagot

For at spille fagot skal du være 13 år, og gerne have spillet et blæseinstrument før.

​Rønne: Tirsdag
​ ​ ​Underviser: Vakant
Svaneke og Østerlars: -
Allinge: -
 
Fagot spiller oftest bas- eller barytonlignende stemmer, og ikke så tit melodier. Traditionelt spiller man fra renæssance- musik over wienerklassisk til ny kompositionsmusik på fagot. Men fagot høres også i langt flere sammenhænge: viser, tango, musical /teater og jazzemsembler. Fagot er et træblæserinstrument med mundstykke som er af dobbelt træblad. 
Så der et hav af dejlige samværsmuligheder med sit fagotspil. Et kærkomment instrument af medspillere.
 
Instrument:
Musikskolen har 2 fagotter, som udlejes for 75 kr. /måned. Du kan også leje med forkøbsret i Københavnske instrumentbutikker. En ny fagot koster fra ca. 20.000.kr, men købes også brugt for noget mindre.
 
Krav:
Du skal være mindst 13 år. Hvis du er lidt høj af din alder og ikke for spinkel, kan du eventuelt begynde tidligere. Det er en fordel hvis du har spillet et andet instrument før f.eks et blæseinstrument.
 
Undervisningen:
Blæserteknik. embochureteknik, tonedannelse og lette melodier. Med og uden lærer.
Læreren laver også mundstykket(rørbladet) som du betaler 100 kr. pr. stk. for. Dette blad kan spilles på ca. 3-4 måneder.

Klarinet

Der undervises på almindelige klarinetter og børneklarinetter, som kan bruges allerede fra 7-8 års-alderen. Klarinetten er et dejligt blød klingende instrument.
 
​Rønne: Tirsdag
​ ​ ​Underviser: Theodore Mavrakis
Svaneke og Østerlars: Onsdag
​Allinge: Torsdag
 
Klarinet hører til træblæser-gruppen sammen med fløjter, obo og fagot. Klarinetten høres stort set i alle stilarter. Det er et ret alsidigt instrument, bl.a. på grund af sine store dynamiske forskelle og klange, så der er mange sammenspilsmuligheder. Den kan spille melodi, spille bas-agtigt, og sågar lægge et levende akkompagnement. Det er et enkeltblads-instrument.
 
Instrument:
Du skal råde over et velfungerende instrument. En ny plastik-klarinet koster ca. 5.000 kr., mens en ny klarinet af træ oster fra ca. 11.000 kr. De kan dog købes brugt for langt mindre. Køb ikke nogen før du har rådført dig med din (kommende) lærer. Musikskolen udlejer nogle få eksemplarer for 75 kr. pr. måned.
 
Anbefalet alder: 
7-8 år, gerne 9 år
 
Undervisning – aktiviteter – noder mv.:
Undervisningen består af blæseteknik, node- og grebslære, teori, efter-spil /ekko nodebogspil samt sammenspil. Du spiller tostemmigt med læreren.
Spillebogen koster ca. 150 kr. Det vil være udgifter til anskaffelse af træblade til mundstykket.

Saxofon

Der undervises på altsaxofon og tenorsaxofon
Rønne: Tirsdag​ ​ ​Undervisere:Theodore Mavrakis
Svaneke og Østerlars: Onsdag
Allinge: Torsdag
 
Købe eller leje:
En saxofon koster fra ca. 9.000 kr. Musikskolen har nogle få instrumenter til udlejning for 75 kr. pr. måned. Der kan lejes med forkøbsret, hvor prisen er ca. 200 kr. pr. måned. Alt-saxofonen er det almindeligste og mindst svære begynderinstrument.
 
Anbefalet alder:
Mindst 12 år
 
Undervisningen - noder - materialer m.m.:
Vi arbejder med blæseøvelser (krop og teknik), klang , enkle melodier, delvist efter gehør i alsidigt repertoire. Sammenspil med læreren - instrumentvedligeholdelse - teori og nodelære. Du skal regne med at deltage i små “koncerter”. I løbet af en sæson skal man købe noder m.v. for ca. 200 kr. Oftest bruger vi en skole-bog, hvor man lærer de grundlæggende færdigheder.

Messing

Der undervises i cornet, trompet, althorn, tenorhorn, baryton, euphonium, waldhorn, trombone/trækbasun, ventilbasun og tuba.

Rønne: Onsdag​Underviser: Erik Kimestad Pedersen


Messinginstrumenter:
Der er mange af dem, men de mest kendte er trompet, basun og tuba. På Musikskolen har vi undervisning i cornet, trompet, althorn, tenorhorn, baryton, euphonium, waldhorn, trombone/trækbasun, ventilbasun og tuba.

Fælles for alle messinginstrumenter er:
- Materialet (selvfølgelig messingmetal)
- Lyden dannes i det skålformede metalmundstykke (som ligger an mod læberne når man spiller)
- Den flotte tragt (klangstykket) hvor lyden kommer ud.

Musikken:
Man kan spille stort set alle former for musik på messing: Langsomt og smukt, energisk og festligt, tragisk, med bulder og brag eller stille og inderligt. Messinginstrumenterne bruges i mange forskellige  genrer: Pop, rock, jazz, klassisk, latin etc.
Instrumenterne har en naturlig plads i mange sammenhænge: Lyttemusik, dansemusik, kirkelig musik, marchmusik, teatermusik, etc.
Næste gang du lytter til musik eller ser fjernsyn: Kig og lyt efter messinginstrumenter!

Instrument:
Musikskolen har en række messingblæsere til udlejning: Cornet, trompet, althorn, tenorhorn, barytonhorn, waldhorn, trækbasun og tuba. Pris: 75 kr. pr. måned. Spørg din lærer til råds, hvis du har lyst til at købe en messingblæser.
 
Anbefalet alder:
Minimumsalder: Generelt 9 år (3.klasse)
Andre forudsætninger: Elevens arme skal være lange nok til en trækbasun - normalt ved 11-12 års-alderen. Nogle instrumenter er tunge - baryton, euphonium, trombone - eller meget tunge - tuba. Eleven skal have fysiske kræfter til instrumentet.

Undervisningen - noder - materialer m.m.:
Voksne er også velkomne. Begynder, ”igen-starter” og opefter.
Man øver sig derhjemme ved hjælp af CD’er og instrukser på papir.

Violin og bratsch

Du kan begynde at spille violin og bratsch fra du er 6 år gammel.

​Rønne: Mandag - onsdag - torsdag​Underviser: Lars Peter Schultz
 Svaneke: Tirsdag 
 
​Rønne: Fredag​ ​ Underviser: ​Signe Scharling
Aakirkeby: Tirsdag
​Allinge: Torsdag

Krav til instrument:
Du skal have et instrument til rådighed, så du kan øve hjemme. Det skal have en størrelse, der passer til dig.
 
Instrument:
En ny violin med bue og kasse koster fra ca. 5.000 kr. Spørg din lærer til råds inden du køber et instrument. Musikskolen har et antal violiner i forskellige størrelser til udlejning for 75 kr. pr. måned.
 
Anbefalet alder: 
Fra 6 år
 
Undervisningen - Noder - Materialer m.m.:
Vi kommer hurtigt i gang med at spille små melodier, spille sammen med andre
og deltage i små “koncerter”. I løbet af en sæson skal man købe en nodebog.

Cello

Instrumentets toneleje ligger i det meget smukke mellemområde mellem den høje violin og den dybe kontrabas.

Rønne: Torsdag og fredag
​Underviser: Anja Lillemæhlum
 
En cello hedder egentlig violoncello, og er et strygeinstrument i familie med violin, bratsch og kontrabas. Instrumentet er væsentlig større end både en violin og bratsch, men mindre end kontrabassen. Celloen har en pind i bunden som man sætter på gulvet og instrumentet holdes mellem benene, mens man spiller på det ved hjælp af en bue.
 
Instrumentet kan, i lighed med en violin, bruges i mange sammenhænge. Det er en fast bestanddel i ethvert klassisk symfoniorkester, det er ofte med, når man spiller kammermusik (samspil i mindre ensembler), og det kan bruges til folkemusik og meget andet. Dog er anvendelse af cello i rytmisk musik generelt mere begrænset.
 
Krav til instrument:
Du skal have et instrument med bue til din rådighed for at kunne øve derhjemme.
Det skal have en størrelse, der passer til dig.
 
Instrument:
En ny cello med bue og kasse koster fra ca. 8.000 kr. Musikskolen har et antal celli til udlejning for 75 kr. pr. måned, bl. a. en lille cello i børnestørrelse.
 
Anbefalet alder:
Fra ca. 6 år
 
Undervisningen - noder - materialer m.m.:
Vi kommer hurtigt i gang med at spille små melodier, spille sammen med andre og deltage i små koncerter.
I løbet af en sæson skal man købe noder og bånd m.v. for ca. 300 kr.
Derudover skal man have et nodestativ og en gulvbeskytter.
 
De yngste elever får brug for en forældre (eller anden) kan følge med og hjælpe lidt til, især med transport, men også med at huske til øvningen derhjemme.
Der vil gøres brug af en kombination af ene- og fællestimer.

Kontrabas

​Rønne: Tirsdag​Underviser: Allan Werenberg

De yngste elever får brug for en forælder (eller anden), som kan følge med og hjælpe lidt til, især med transporten, men også med at huske til øvningen der hjemme.
 
Undervisningen vil veksle mellem ene- og fælletimer.
 

Guitar

​Rønne: Mandag og Fredag
​ ​ ​Underviser: Rasmus Møller
Aakirkeby: Tirsdag - Onsdag
​Allinge: Torsdag

Rønne: Tirsdag

 

Underviser: ​Louis Claxton

Svaneke: Onsdag
Nexø: Mandag
Østerlars: Mandag
 
Instrument:
Du skal have din egen guitar. Det er vigtigt, at størrelsen på dit instrument passer til dig.
Vent evt. med at købe, til du har talt med læreren. En god begynder-guitar koster omkring 1.500,- kr. for en lille, og 2.500 kr. for en lidt større. Musikskolen lejer små guitarer ud for 75 kr. pr. måned.
 
Anbefalet alder:
Mindst 1. klasse.
 
Undervisningen - noder - materialer m.m.: 
Du kommer hurtigt i gang med at spille melodier i mange forskellige genrer, og vi laver måske nogle selv. Vi spiller sammen - også med andre instrumenter. Du lærer akkorder, og du må også meget gerne synge til.
Du skal regne med at deltage i små koncerter.
 
I løbet af en sæson skal man købe noder m.v. for ca. 200 kr.
Vi bruger en guitarskole-bog, hvor man lærer de grundlæggende færdigheder. Det vil være en stor fordel at anskaffe en fodskammel og et nodestativ, så du sidder rigtigt, når du øver derhjemme.
 

Ukulele

Rønne: Mandag og Fredag
Åkirkeby: Tirsdag og Onsdag
Allinge: Torsdag 

Underviser: Rasmus Møller

Instrument:
Du skal have din egen Ukulele. Kontakt evt. din lærer før du køber en.
En god Ukulele koster omkring 400-500 kr.

Anbefalet alder:
Mindst 4. klasse

Undervisningen - noder - materialer mm.:
Du kommer hurtigt i gang med at spille akkorder til melodier i forskellige genrer.
Der er muligheder for at spille sammen med andre, også med andre instrumenter.

El-guitar og el-bas

 
Nexø: Mandag
 
Underviser: Louis Claxton
(El-guitar)
Rønne: Tirsdag
Østerlars: Mandag
​Svaneke: Onsdag

​Aakirkeby: Tirsdag

​ ​Underviser: Rasmus Møller
(El-guitar)

Allinge: Torsdag

 

Rønne:  Tirsdag​Underviser: Allan Werenberg (el-bas)
 
Instrument:
Du skal have dit eget instrument med forstærker. Prisen for en el-guitar eller en el-bas med forstærker er mindst 3.000,- kr. Tal evt. med læreren, inden du køber.
 
Anbefalet alder:
El-bas: Du er mindst 10-11 år gammel
El-guitar: Du har spillet akustisk guitar i et par år 
 
Undervisningen - Noder - Materialer m. m.
Med udgangspunkt i en 12-takters bluesrundgang læres de grundlæggende færdigheder.
Vi spiller/ spiller bas til en masse melodier i forskellige genrer, vi laver måske nogle selv og vi synger meget gerne til.
Improvisation (at spille solo) spiller en væsentlig rolle i undervisningen.
Vi kommer hurtigt til at spille sammen (også med andre instrumenter) og deltage i små koncerter.
 
Noder:
I løbet af en sæson skal man købe noder m.v. for ca. 200 kr. Vi bruger en “guitar- / basskole-bog”, men man kan i øvrigt købe meget ekstra udstyr (pedaler og lign.)
Det vigtigste er at have en tuner (stemmer).

Klaver

Der undervises både i almindeligt klaver og rytmisk klaver.

Rønne: Onsdag

​ ​Underviser: Carsten Lund

Aakirkeby: Tirsdag
​Nexø: Mandag

 

Rønne: Mandag - onsdag - torsdag

Svaneke: Tirsdag
​Underviser: Lars Peter Schultz
Rønne: Tirsdag

 

Underviser: Theodore Mavrakis

​Svaneke og Østerlars: Onsdag
Allinge: Torsdag


Instrument:
Du skal have et klaver hjemme hos dig selv. Et elorgel eller et keyboard kan ikke bruges, da tangenterne ikke fungerer ligesom på et klaver. 

Et brugt klaver i god stand er svært at finde til salg på Bornholm. Et digitalt piano med vægtede tangenter og indbyggede højtalere er et godt alternativt til akutisk klaver. 

 
Anbefalet alder:
Fra 7-8 år

Undervisningen - Noder - Materialer m.m.:
Vi kommer hurtigt i gang med at spille melodier og små stykker musik af forskellig slags,
firhændigt sammenspil, teori, hørelære, becifringsspil m.m. Du skal regne med at deltage i små koncerter.
I løbet af en sæson skal man købe noder m.v. for ca. 200 kr.
Oftest bruger vi en “klaverskolebog” , hvor man lærer de grundlæggende færdigheder.
 

Keyboard

Instrumentet er velegnet til begyndere.

Østerlars: Onsdag​ ​

Underviser: Theodore Mavrakis

Svaneke: Onsdag
Rønne: Tirsdag

 

​Rønne: Torsdag
​Underviser: Lars Peter Schultz


Keyboard hører til gruppen af tangentinstrumenter: ”Key” betyder tangent, og "board" betyder bræt. Du kan spille alle stilarter undtagen langsomme, klassiske stykker på et keyboard, og det kan både være et sammenspils- og et soloinstrument. I lektionerne spiller du sammen med andre elever eller læreren.

Købe eller leje:
Du skal have et velfungerende keyboard hjemme. Du kan ikke bruge et el-orgel. Et keyboard koster fra ca. 1.200 – 4.000 kr som nyt. Du kan ofte finde gode brugtkøb gennem annoncer.
Keyboardet skal have mindst fire oktaver, have fuld størrelse på tangenterne (15 cm.) og have ”one fingerchord”/single finger”- funktion på rytmeboksen.
 
Anbefalet alder:
Begyndelsesalder 7 – 8 år
 
Undervisning – aktiviteter – noder mv.:
Undervisningen begynder grundigt og roligt. Den består at lytning, træning af præcision, rytmetræning (klap), fingerteknik, og korte melodier fra spillebog til ca. 140 kr. Denne bog spiller vi efter den 1. sæson. 
Du lærer bas med én-fingersystem, og noget senere på sæsonen hele akkorder til melodierne. Der bliver i perioder i lektionerne brugt høretelefoner.
 

Slagtøj

Der bliver undervist i trommesæt, håndtrommer, percussion, marimba og vibrafon.

​Rønne: Mandag -  onsdag  ​Underviser: Lars Juul 

 Svaneke: Tirsdag

Krav til instrument: 
Du kan vælge imellem følgende slagtøjsinstrumenter som dit hovedinstrument: 

 • Congas-trommer (og andre håndtrommer). Congas har form som en tønde, og den er lavet af træ eller glasfiber med naturskind udspændt i den ene ende. Du spiller congas med hænderne. 
 • Stavspil (marimba/vibrafon) er toneinstrumenter, og du kan derfor spille melodier og akkorder; der bliver spillet med marimba-køller. 
 • Trommesættet er et godt begynderinstrument.
 • Øvetrommeplade
  Det bedste er at have et af ovennævnte instrumenter hjemme, så du kan øve dig, når undervisningen begynder. Har du ikke et instrument, kan du godt starte til undervisning alligevel; du skal bare anskaffe dig en øvetrommeplade.

Tal med læreren om, hvordan du bedst kommer i gang.

Instrument:
1. En congatromme koster fra ca. 2.500 kr.
2. En marimba koster fra ca. 10.000 kr. og en vibrafon fra ca. 20.000kr.
3. Et trommesæt koster fra ca. 5.000 kr. - Her kan du i starten nøjes med en øvetrommeplade.

Musikskolen har en bord-xylofon, som det er muligt at leje.

Anbefalet alder: 
Du kan normalt begynde fra du er 7 år.

Undervisningen - noder - materialer m.m.:
Uanset hvad du vælger, kommer du også til at arbejde med andre slagtøjsinstrumenter.
Det første år skal du regne med at købe 1 – 2 trommebøger (á ca. 200 kr.), et nodestativ (ca. 200 kr.) og en metronom (400- 500 kr.).
Har du ikke et trommesæt, skal du anskaffe dig en øvetrommeplade (ca. 400 kr.)

Sang

Der bliver undervist i både klassisk og rytmisk sang.

Rønne:  Tirsdag -Onsdag - Torsdag
​Underviser: Kristoffer Hegelund

 

Rønne: Tirsdag​Underviser: Ursula Bambuch


Stemmen er det mest levende instrument, for kroppen er dit instrument.

Formålet med undervisningen er:

 • at du lærer din stemme og dens muligheder at kende
 • at du lærer at synge rent og sundt
 • at du lærer at forholde dig til musik
 • at du lærer at synge solo og flerstemmigt
 • at du lærer at fortolke sange
 • at du lærer at synge forskellige stilarter (f.eks. pop, rock, jazz, blues, ballader)

Undervisningens indhold:

 • At lære om vejrtrækning, kropsholdning og grundlæggende sangteknik
 • Udvikle rytmisk og melodisk forståelse
 • Synge forskellige sange, som du synes er gode og som vi finder i fællesskab, så du får passende udfordringer. Du får måske chance for at synge sangene ved eventuelle koncerter.

Anbefalet alder:
Klassisk sang du går i 6. klasse eller mere.
Rytmisk sang fra 10 år. 

Et godt råd:
Accepter at ”det larmer”, og at det ikke altid lyder perfekt, når du øver dig.

Musikalsk Forskole

Du leger med musikken og dens grundbegreber. Vi skal have mindst 10 tilmeldinger pr. hold, før de bliver oprettet.

Instrumental og rytmik
For børn i 0. og 1. klasse.
Mandag kl.16 - 16.45
Tirsdag kl.16 - 16.45
Torsdag kl.15 - 15.45

Vi skal lære lidt noder og rytmer. Vi prøver forskellige instrumenter, så børnene får et godt udgangspunkt til at vælge et instrument, som de evt. vil forsætte på.

Uden forældre.

 

 


​Underviser: Trine Dahl

 


 

Login til elevside

Log dig ind på din elev side, og få alle oplysninger om hvornår du skal til spil.

Login til nuværende elever her

Brugernavn: fødselsdato (ddmmåå) Adgangskode: de sidste 4 cifre i dit cpr.nr - eller den kode, du har fået tilsendt.