æbletræer
Del på facebook

Beskæftigelse

Intro

Mange mennesker med en psykisk sygdom har et helt almindeligt arbejde, men der er også nogen, der har brug for særlig støtte for at komme ind på arbejdsmarkedet eller måske vende tilbage til job efter et længerevarende sygdomsforløb. Du kan læse mere om de forskellige muligheder herunder.

Udover de tilbud, der er nævnt her, som særligt henvender sig til mennesker der har en psykisk sygdom, er det selvfølgelig også muligt at benytte sig af kommunens øvrige tilbud til ledige. Se fx Jobcentrets side om aktivering.​

Lindehuset i Svaneke

Lindehuset ligger i Svaneke på Lindevej 5A.

Lindehuset er et aktivitets- og samværstilbud (servicelovens §104) og en del af socialpsykiatrien i Bornholms Regionskommune, hvor vi har et tæt samarbejde i forhold til tilbud og aktiviteter. Lindehuset bygger på ligeværdighed og åbenhed, og tager udgangspunkt i, at trivsel og vækst fremmes af, at den enkelte oplever at være ventet, at være ønsket og at være nødvendig. Der kommer borgere som frivillige i huset og borgere der i samarbejde med Jobcenter Bornholm er visiterede til et afklaring/ressourceforløb.

Lindehuset hus har følgende enheder, hvor de forskellige opgaver løses:
  • køkken
  • hus og have
  • musik og medie
  • kontor
Opgaverne kan være madlavning, rengøring, indkøb, skrive dagsorden til husmøderne, reparere tøj, hjælpe kunder i vores genbrugsbutik. Af aktiviteter som foregår i huset er fx yoga, foto, mindfulness, NADA (øreakupunktur), stavgang, idræt på tværs.
 
I Lindehuset er der etableret et kompetenceforløb, med 2 undervisningsdage. Tirsdag er der fokus på mental trivsel og torsdag er der fokus på fysisk sundhed. Efter aftale med sagsbehandler deltager alle i afklaring/ressourceforløb i kompetenceforløbet.

Derudover hjælper vores jobkonsulenter borgere i afklaring/ressourceforløb med at komme i praktikforløb. Målet med at være i Lindehuset og praktik er at blive afklaret til fx:
  • rehabiliteringsteamet
  • fleksjob
  • klar til uddannelse
  • eller tilbage til job.

Hvis du skal i afklaring/ressourceforløb i Lindehuset, sker visitationen via din sagsbehandler i Jobcentret. 
 
Har du i øvrigt fået lyst til at høre mere om Lindehuset, er du meget velkommen til at ringe og aftale tid for besøg.
 

Du kan kontakte leder Lulu Jacobsen på telefon 56 92 78 52.

Du kan også følge os på Facebook. 

Kontakt Jobcentret

Uanset hvilket beskæftigelsestilbud, du ønsker at komme i, skal du henvises af en sagsbehandler i Jobcentret.

Besøg Jobcentrets hjemmeside.