cykler op ad mur
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Psykiatri og Handicap Socialpsykiatri Aktivitets- og samværstilbud

Aktivitets- og samværstilbud


 

Intro

Socialpsykiatriens tilbud er opdelt i to geografiske områder: Vest og Øst. Der er aktivitets- og samværstilbud i begge områder. De fleste af vores aktiviteter udbydes dog på tværs af områderne, så du har mulighed for at deltage, uanset hvor du bor. Du kan læse mere om vores aktiviteter under Åbne tilbud.
 
Nedenfor præsenteres de enkelte aktivitets- og samværstilbud. De er åbne for alle og kræver ikke, at du har bevilling fra en sagsbehandler.

Midtpunktet i Rønne 

Midtpunktet er beliggende på Sct. Mortensgade 33 i Rønne i en smuk, gammel 3-etagers bygning fra 1891.
 
Vi har åbent alle hverdage. Vores cafe er dagligt åben for alle. Her kan man købe varme og kolde drikke, frugt og et varmt måltid mad kl. 12.00. Cafeen er også et værksted, hvor man kan hjælpe til.
 
Desuden har vi tv-stue, Wii, internetadgang og billard. Vi har billedværksted, hvor man kan arbejde med diverse kunstneriske aktiviteter, træværksted, hvor man kan arbejde med træ og metal samt glas- og keramikværksted med egen ovn.
 
Udover vores værksteder har vi forskellige aktiviteter som fx NADA (akupunktur), fester, biografklub, madklub, en fast tur ud på øen hver fredag.
 
Du har også mulighed for et knytte kontakt til andre ligestillede og være en del af det sociale fællesskab.
 
Vi har en brugerbestyrelse, som består af 5 medlemmer valgt af og blandt brugerne i Midtpunktet. Lederen er sekretær for bestyrelsen.
 

Midtpunktet har et særligt tilbud til psykisk sårbare unge mellem 18 og 30 år, og som vi kalder "Café den blå sofa". Her tilbyder vi både hyggelige arrangementer med spisning, spil, musik mv. og vi arrangerer ture sammen alt efter deltagernes ønsker. Den blå sofa har åbent hver tirsdag klokken 16.30-21. Se folder om "Café Den blå sofa" her.

Du kan se Midtpunktets åbningstider herunder:

Mandag:       klokken 08.00 – 16.00

Tirsdag:        klokken 08.00 – 16.00

Onsdag         klokken 08.00 – 13.00

Torsdag:       klokken 08.00 – 16.00

Fredag:         klokken 08.00 – 13.00

Lørdag:         klokken 09.00 - 16.00

Vores telefonnummer er:  56 92 78 70

 

Her kan du læse seneste tilsynsrapport fra Midtpunktet

Lindehuset i Svaneke 

Lindehuset ligger i Svaneke på Lindevej 5A.

Lindehuset er et aktivitets- og samværstilbud (servicelovens §104) og en del af socialpsykiatrien i Bornholms Regionskommune, hvor vi har et tæt samarbejde i forhold til tilbud og aktiviteter. Lindehuset bygger på ligeværdighed og åbenhed, og tager udgangspunkt i, at trivsel og vækst fremmes af, at den enkelte oplever at være ventet, at være ønsket og at være nødvendig. Der kommer borgere som frivillige i huset og borgere der i samarbejde med Jobcenter Bornholm er visiterede til et afklaring/ressourceforløb.

Lindehuset har følgende enheder, hvor de forskellige opgaver løses:
  • køkken
  • hus og have
  • musik og medie 
  • kontor
Opgaverne kan være madlavning, rengøring, indkøb, skrive dagsorden til husmøderne, reparere tøj, hjælpe kunder i vores genbrugsbutik. Af aktiviteter som foregår i huset er fx yoga, foto, mindfulness, NADA (øreakupunktur), stavgang, idræt på tværs.
 
I Lindehuset er der etableret et kompetenceforløb, med 2 undervisningsdage. Tirsdag er der fokus på mental trivsel og torsdag er der fokus på fysisk sundhed. Efter aftale med sagsbehandler deltager alle i afklaring/ressourceforløb i kompetenceforløbet.

Derudover hjælper vores jobkonsulenter borgere i afklaring/ressourceforløb med at komme i praktikforløb. Målet med at være i Lindehuset og praktik er at blive afklaret til fx:
  • rehabiliteringsteamet
  • fleksjob,
  • klar til uddannelse
  • eller tilbage til job.

Hvis du skal i afklaring/ressourceforløb i Lindehuset, sker visitationen via din sagsbehandler i Jobcentret.
 
Har du i øvrigt fået lyst til at høre mere om Lindehuset, er du meget velkommen til at ringe og aftale tid for besøg. Åbningstiderne er mandag til fredag klokken 9.00 til 13.30.
 

Du kan kontakte leder Lulu Jacobsen på telefon 56 92 78 52.

Du kan også følge os på Facebook.

Åsen i Nexø

Åsen er et værested, som fortrinsvis bliver brugt af pensionister, der driver stedet på frivillig basis og der er i mindre omfang tilknyttet medarbejdere fra socialpsykiatrien.
 
Caféen er kernen på Åsen 13. Det er her beslutningerne tages. Det er de frivillige, som bruger cafeen, der også køber ind, tager sig af rengøringen og passer cafeen.
 
Vi har åbent mandag-lørdag kl. 9-12.
 
Åsens telefonnummer er 56 49 47 84
 
Du er også meget velkommen til at kontakte leder Lulu Jacobsen på telefon 56 92 78 52.

Vestergade i Allinge

Vestergade er et lille hyggeligt aktivitets- og samværstilbud beliggende på Vestergade 1-3 i Allinge. Vi er et tilbud som primært dækker den nordvestlige del af Bornholm.
 
Mandag og torsdag holder vi et klokken 10.10-møde, hvor vi snakker om hvad der skal ske i løbet af dagen. Nogle gange planlægger vi at køre på ture, andre gange er vi i huset og får ordnet forskellige praktiske gøremål. Vi deltager også i Idræt på Tværs om tirsdagen kl. 13.00 – 16.00.
 
Vi er fælles om at lave mad, som bliver serveret kl. 12.
 
Fra september til maj kører vi til svømning en gang om ugen.
 
Hver mandag og torsdag kl. 10 tilbydes NADA (akupunktur). Der er ingen tilmelding, så du skal bare møde op.
 
Du kan købe kaffe hele dagen for 5 kr. og mad kl. 12 for 30 kr.
 
Vi har åbent mandag og torsdag kl. 10.00 - 15.00.
 
Vores telefonnummer er 56 92 78 43.
 

Send Digital Post

Vælg emne herunder og log på med NemID eller MitID...

Aktivitets- og samværstilbud (borger)


DP-small.png


Har du ikke NemID eller MitID?
Kontakt Center for Psykiatri og Handicap