Del på facebook

Ordblind

​​​​​Læse-, skrive- og matematikvanskeligheder

På kommunikationscentret kan ordblinde og borgere med læse- og matematikvanskeligheder få gratis råd og vejledning i forhold til undervisning og hjælpemidler.
 

​Hvem er vi?

På Kommunikationscentret er ansat speciallærere og tale-høre-pædagoger med særlige kompetencer indenfor ordblindhed og læse- og matematikvanskeligheder.

Hvad kan vi?

På Kommunikationscentret kan brugerne lære nye strategier for læsning og stavning, lære at læse og skrive bedre og lære at bruge hjælpemidler som f.eks. bærbare computere, der kan læse op og afspille lydbøger. Brugerne kan også lære om kompenserende programmer specielt udviklet til ordblinde.
 
Undervisningen er tilrettelagt ud fra individuelle behov og foregår på små hold på Kommunikationscentret. I undervisningen bruges computere og kompenserende programmer.
 
Ved en personlig samtale kan vi hjælpe med at afdække behov for hjælpemidler. Vi kan også hjælpe med at udfærdige ansøgninger om hjælpemidler. Ansøgningerne sendes til relevante bevillingsinstanser.

Hvem kan henvende sig?

Unge, der har afsluttet folkeskolen og voksne med læse-, stave-, regne- og matematikvanskeligheder i hverdagen, på job eller i uddannelsesforløb.

Hvordan gør jeg?

Man kan selv henvende sig på kommunikationscentret personligt eller via pårørende eller fagpersonale. Studerende kan blive henvist gennem deres uddannelsessted. Man kan også blive henvist af en sagsbehandler eller af Jobcentret.
 
Alle, der henvender sig eller bliver henvist, får tilbudt en personlig samtale og en test. På baggrund af det, vurderer Kommunikationscentret, om der er behov for undervisning eller rådgivning.

Værd at bemærke

Al undervisning og rådgivning er gratis.
Tidsbestilling er nødvendig til afprøvning af hjælpemiddelbehov og undervisning. Der kan forekomme ventetid.

Send Digital Post

Vælg emne herunder og log på med MitID.

Læse/matematikvanskeligheder (borger)


DP-small.png

Nyttige links

Læs mere på www.ordblindhed.dk her

Læs mere på Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark her

Læs mere på NOTA her - Nationalbiblioteket for mennesker med læsevanskeligheder
Kræver medlemskab