Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Psykiatri og Handicap Job og dagtilbud Rø Aktivitets- og Udviklingscenter

Rø Aktivitets- og Udviklingscenter

Aktivitets- og samværstilbuddet er et dagtilbud der er etableret efter servicelovens §104 og som kan rumme borgere med mange forskellige behov.
Vi har 17 borgere, der i deres hverdag arbejder på stedet. 7 af disse borgere bor i det tilstødende botilbud og aktivitetscentret er således en naturlig forlængelse af deres bolig. 10 borgere kommer fra andre botilbud på øen og har derfor daglig transport til og fra aktivitetscentret.

Tilbuddets pædagogik planlægges ud fra hver enkelt borgers behov, men med en grundlæggende pædagogik der er relationsorienteret. Det er det gensidige kendskab mellem borgerne og personalet, som er fundamentet for alle pædagogiske tiltag i hverdagen. Den nære fysiske omsorg er naturligvis en omfattende del af samværet og en grundpille i relationsdannelsen. Omsorg er for os at se på borgerens dagsform og hjælpe dem med at håndtere dagligdagen. At overholde dagsprogrammet er omsorg for borgeren. Det kan også være omsorgsfuldt at hjælpe med at begrænse deres valg på en dårlig dag. Omsorg er at være til stede for borgeren på deres præmisser. Aktiviteter, ture og struktur skabes og udføres i det omfang borgeren mestrer det.

Formålet med aktivitetscentret er at øge borgernes livskvalitet. De tre primære virkemidler er: fysisk aktivitet, oplevelser og social stimulation.
En del af borgerne har få eller ingen sociale kompetencer, andre profitere af at være i mindre grupper enten i huset eller på tur.
Borgerne har brug for støtte på daglig basis, nogle har brug for personalekontakt hele tiden, andre har dagsprogrammer hængene, her bruges piktogrammer eller billeder af borgeren selv.
Hver dag er der fysiske aktiviteter hvor borgerne bruger deres fysik ved hjælp af træningsmaskiner i motionsrummet og hvor boldspil også indgår som en del af morgenrutinen.
Ugentlig mødes vi i gymnastiksalen hvor der tilbydes stolegymnastik, boldspil og dans. Endelig er der daglige gåture/kørestolsture ud i naturen. Gåturene er for nogle af borgerne desuden gavnlige for at finde ro.

Aktivitets- og samværstilbuddet tilbyder en række forskellige aktiviteter, der gives med udgangspunkt i den enkelte borgers behov, ønsker og ressourcer.
Borgerne tilbydes aktiviteter hvor de kan indgå i forskellige relationer til de øvrige borgere, dette mestre borgerne i støtte eller mindre omfang. Alle borgere tilbydes fællesskab, hvor de kan gå til og fra. At tage på ture ud af huset giver rigtig gode relationer og positive referencerammer.
Der tilbydes kreative aktiviteter, med at sy, male, lave perler eller årstidsbestemte kreationer såsom at lave julepynt/gaver eller at skære græskar om efteråret.
Til tider bliver der arbejdet i haven og på matriklen i samarbejde med vor tekniske medarbejder. Der er også musikalsk samvær hvor borgerne deltager efter evne med spil på rytmeinstrumenter, sang og dans.
Aktivitets- og samværstilbuddet tager en gang om ugen i Gudhjem Svømmehal og en gang om ugen til Nyvest og hopper på trampolin med de brugere der har lyst til at deltage.
Lejlighedsvis tager vi ud til kulturelle aktiviteter.

Vi anvender desuden "tegn til tale" i den daglige kommunikation.

 

Kontakt-info

Rø Aktivitets- og Udviklingscenter

Rø Skolevej 8                  

3760 Gudhjem

Telefon: 56 92 62 89

Leder Natasja Sander Mortensen

Tlf. 56 92 62 63