ældre kvinde
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Psykiatri og Handicap Støtte Kontaktperson for døvblinde

Kontaktperson for døvblinde

​​​Dette er en helt særlig mulighed, der findes for personer, der har nedsat hørelse samtidig med at de har nedsat syn. Dette dobbelte sansetab skaber nogle særlige vanskeligheder og risiko for isolation. Hensigten med kontaktpersonordningen er at være med til at bryde døvblindes isolation og bidrage til, at døvblinde på trods af deres meget svære kommunikationshandicap og massive ledsagebehov kan leve så normalt som muligt.

Kontaktpersonen besøger og kommunikerer med den døvblinde, er bindeled til omgivelserne, skal orientere den døvblinde om hverdagen (avislæsning, TV, mm.), bistå med at oversætte breve, meddelelser, regninger, arkivering mv.

Kontaktpersonen ledsager og beskriver for den døvblinde på indkøb, besøg, i forretninger, ved lægebesøg med videre, og ledsager den døvblinde til fritidsaktiviteter (kultur, fritid, sport), kurser, møder, ferierejser o. lign.

I Bornholms Regionskommune er det de støttepersoner, der er ansat i Center for Psykiatri og Handicap, der udfører opgaven som kontaktperson for døvblinde. Støttepersonerne får i den forbindelse undervisning og rådgivning fra Center for Døve.

Hvis du ønsker at søge om kontaktperson for døvblinde, kan du henvende dig til myndighedsafdelingen i Center for Psykiatri og Handicap, som behandler ansøgninger om kontaktpersonordningen. Du kan se kontaktoplysninger her på siden.
 

Send Digital Post

Vælg emne herunder og log på med MitID...

Døvblinde (borger)


DP-small.png