Allinge havn
Del på facebook

Havne

Vedr. søsætning af både i de kommunale havne på Bornholm set i lyset af corona-krisen
Vores nationale myndigheder har med virkning fra den 18. marts 2020 kl. 10.00 indført et midlertidigt forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet. Forbuddet gælder foreløbigt frem til den 10. maj 2020.

Mange bådejere henvender sig i øjeblikket og er interesserede i at vide, hvordan de skal forholde sig i forhold til bådklargøring og søsætning i lyset af forbuddet mod at samles i større grupper end 10.

Imidlertid er det bådejerne og klubberne selv, der står for bådklargøring og søsætning, men kommunen videregiver her, de råd og anbefalinger som Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) og Dansk Sejlunion er kommet med. De lyder således:

Enhver skal undgå smittespredning. Derfor er det vigtigt, at vi alle udviser sund fornuft, passer på hinanden og følger Sundhedsstyrelsens generelle anvisninger.

Når bådklargøring og søsætning gennemføres, opfordres alle til at følge nedenstående råd for at begrænse smitten mest muligt: 

  • Udvis respekt og hold god afstand til hinanden – min. 2 meter.
  • Udvis særlig forsigtighed over for dem der står for selve bådhåndteringen.  
  • Bliv udendørs.
  • Undgå at være flere sammen og at forsamles i grupper på mere end 10 personer.
  • Følg Sundhedsstyrelsens anvisninger til god håndhygiejne – vask hænder, sprit ofte hænder af og nys/host i ærmet.

 

Leder af Veje, Havne og Beredskab

 

 
Bornholm byder på ikke færre end 27 havne. Rønne Havn er øens største erhvervshavn med daglige færgeforbindelser til Køge og Ystad. De fleste af de øvrige havne fungerer som kombinerede fiskerihavne og fritidshavne.

Bornholms Regionskommune ejer ti af havnene, og de resterende er private.
De bornholmske havne har altid været omfattet med stor kærlighed af befolkningen. Livet omkring havnen var selve omdrejningspunktet for bornholmerne. Det var også fra havnen, at man havde mulighed for at få kontakt med verdenen uden for Bornholm.

Den typiske bornholmske havn er sprængt ud i klippen og ligger midt i en hyggelig by. Men øen har også flere moderne lystbådehavne, der tilbyder god service og fine faciliteter for folk med lyst til sejlsport, surfing og lystfiskeri m.m.
 

Sejlerguide

Læs meget mere om de bornholmske havne i vores sejlerguide her:

Sejlerguide Bornholm (DK)

Sejlarguide Bornholm (SE)

Bornholm Hafenführer (D)

Przewodnik Zeglarski Bornholm (PL)

Read Yachting Guide Bornholm here (EN)