Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Havne, veje Vejnavnebank

Vejnavnebank

​​​​​​Vær med til at navngive Bornholms veje

Bornholms Regionskommune opretter en vejnavnebank

Vores vejnavne siger noget om vores historie, og dem vi er. Derfor vil vi hos Bornholms Regionskommune gerne invitere dig og dine medbornholmere til at navngive øens nye veje.

Ved kommunalvalget i 2021, blev det politisk besluttet at navngivning af veje og pladser, skulle overgå fra administrationen til Natur-, Miljø- og Planudvalget. I december 2023 vedtog Natur-, Miljø- og Planudvalget så den endelige udformning af vejnavnebanken.

 

Har du en idé til et nyt vejnavn?

Hvis du har en god idé til et navn til vores nye veje eller torve, er alt du skal gøre at sende en e-mail til vejnavnebank@brk.dk. I din mail vil vi bede dig uddybe følgende:

  • Navneforslag
  • Tankerne bag navneforslaget
  • Evt. postnummer og anvendelsessted

 

Det skal du være opmærksom på

Administrationen vil vurdere, om navnet lever op til de gældende love, og om det altså kan indgå i kommunens vejnavnebank.

Navne på nulevende personer eller på nyligt afdøde personer anvendes ikke.      Administrationen har fastsat en 'venteperiode' på 5 år, inden navnet på en afdød person kan anvendes som vejnavn.

Eksempelvis lever vejnavnet Oluf Høstgade op til de gældende love, imens vejnavnet Magnus Cortvej ikke vil kunne godkendes. 

​​​​

Vejnavnebanken

Her kan du se en oversigt over de forslag, vi allerede har modtaget.

Vejnavnebanken.pdf