Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Børn, unge, familie Ung på Bornholm

Ung på Bornholm

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​Ung Bornholmer

Råd og vejledning t​​il unge findes på​ ​Ung.Bornholmr.dk.

​​Her kan du læse om de forskellige uddannelser, der findes på Bornholm. Måske har du brug for mere viden om et bestemt emne. ​

Find hjælp og støtte hvis du har problemer der er svære at tale med dine forældre om. På ung.bornholmr.dk finder du informationer og kontaktoplysninger hvis du har brug for hjælp. ​

​Din side


Hvis du har det svært, skal du ikke så alene med det. ​Er du under 18 år, og er der noget i din hverdag, som gør, at du har det dårligt. Er du ked af det eller bange meget af tiden? Drikker de voksne derhjemme for meget alkohol? Bliver du, eller nogen tæt på dig, slået?
​​
Se mere på Din side​​​​.

Prævention til alle unge piger i alderen 12 til 17 år


Der er indgået en partnerskabsaftale mellem Bornholms Regionskommune, Bornholms Hospital, De praktiserende læger på Bornholm, Apoteket i Rønne og Apoteket i Nexø.

Formålet med partnerskabsaftalen er at reducere antallet af uønskede graviditeter på Bornholm. Aftalen omfatter alle unge piger på Bornholm i alderen 12 til 17 år.

Sådan gør du
Du har 3 valgmuligheder
  1. Du kan henvende dig til din egen læge, som laver en recept. Du kan så hente præventionen gratis på apoteket i enten Rønne eller Nexø
  2. Du kan henvede dig til Bornholms Hospital Gynækologisk Ambulatorium. De har åbent mandag til torsdag fra 7.30-15.15 og fredag fra 7.30-12.00. De kan kontaktes til telefon 21 58 41 92 og du kan forvente at få en tid inden for 2 hverdagsdøgn.
  3. Du kan henvende dig til en af kommunens gadeplansmedarbejdere.

Bornholms Regionskommune
Den indledende motiverende samtale foretages af de ressourcepersoner, der er tæt på den enkelte pige, for eksempel forældre, lærere, sundhedsplejerske på skolen, ungerådgivere, gadeplansmedarbejdere, skoledagtilbudsrådigvere o.m.a. 
Center for Familie- og Voksenindsatser stiller evt. forebyggende medarbejdere til rådighed for kontakt til ambulatoriet, ledsagelse og anden assistance til unge, der har taget kontakt til Børn-, unge- og familiekontakten.

Samtykke
Forløbet forudsætter i de fleste tilfælde samtykke fra forældre hos unge under 15 år. Der er mellem parterne enighed om, at ansvaret for at indhente samtykke hos forældrene påhviler begge parter, dog således, at når gadeplan er inddraget, ligger ansvaret der.

Partnerskabsaftalen
Henvendelse til praktiserende læger
De praktiserende læger varetager den konsultative og ordinerende funktion i forhold til målgruppen, og kan henvise til Bornholms Hospital. 
De praktiserende læger modtager de unge piger inden for 2 hverdagsdøgn efter henvendelse.
Henvisende læge mærker recepten BRK, således at det tydeligt fremgår, at BRK har betalingsansvaret.

Apotekerne
Apotekerne udleverer prævention efter ordination. det er aftale med apotekerne, at de udleverer prævention efter recept. 
Apotekerne fakturerer udgiften til BRK, og noterer under købers ordrenummer PRÆVENTION. 
Apotekerne stopper udlevering af prævention til piger, der er fyldt 18 år.

Henvendelse til Bornholms Hospital - Gynækologisk Ambulatorium
Bornholms Hospital har en hotline, som kan kontaktes af enten den unge selv, forældre eller en medarbejder fra BRK på tlf.: 21 58 41 92 i tidsrummet mandag - torsdag 7.30-15.15 og fredag 7.30-12.00.
Det er muligt både at kontakte ambulatoriet telefonisk og pr. SMS. Ambulatoriet modtager de unge piger inden for 2 hverdagsdøgn efter henvendelse. 

Bornholms Regionskommune
Center for Familie- og Voksenindsatser
Ullasvej 23
3700 Rønne
Tlf.: 56 92 78 00

Bornholms Hospital
Kirurgisk Afdeling
Ullasvej 8
3700 Rønne
Tlf.: 21 58 41 92

De praktiserende læger på Bornholm

Rønne Apotek 
St. Torvegade 12
3700 Rønne
Tlf.: 56 95 01 30

Nexø Apotek
Strandgade 7
3730 Nexø
Tlf.: 56 49 20 19

Den komm​unale ungeindsats​

​​
​​​​​Er du mellem 15 og 29 år, er du omfattet af den kommunale ungeindsats. 
Formålet med den kommunale ungeindsats er, at du som ung får én samlet indgang til kommunen. Sammen har vi ansvaret for at koordinere de nødvendige indsatser der sikrer, at du som ung kommer godt videre i uddannelse eller beskæftigelse, efter at du har afsluttet dit grundskoleforløb.​​​
Nærmere oplysninger kan findes på den kommunale ungeindsats​​.​