vejvisningstavle
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Erhverv Virksomheder Skiltning Skiltning i landområder

Skiltning i landområder

​Trafikministeriet har vedtaget regler omkring skiltning i landområder - også kaldet særlig servicevejvisning med det formål at vejvise til for eksempel seværdigheder, overnatningssteder, virksomheder eller lignende.

Virksomheder har mulighed for at skilte i landområder for at gøre det lettere for kunder og turister at finde Bornholms mange kunsthåndværkere og gårdbutikker.

For at få opstillet en vejvisningstavle skal virksomheden sende en ansøgning til Regionskommunen. Ved udfyldning af ansøgningsskema skal Bornholms Regionskommune vælges som vejmyndighed. HUSK at påføre CVR/CPR nummer i rubrikken med beskrivelse / funktion af virksomheden. Ansøgningsskema til særlig servicevejvisning.
Bemærk: Virksomheden skal selv sørge for, at vejvisningen fjernes / tildækkes hvis virksomheden har lukket på et tidspunkt, hvor trafikanterne ellers kunne forvente, at der er åbent.

Ansøgeren er indforstået med, at vejvisningen kan nedtages, hvis krydset forsynes med tabelvejvisere, eller hvis der i krydset er opsat 4 vejvisningsskilte, og vejbestyrelsen på et tidspunkt af trafikale grunde beslutter i stedet at opsætte vejvisning med højere prioritet (geografisk vejvisning og hvid / blå servicevejvisning), eller hvis driftsgebyret ikke betales til tiden.

Du kan læse mere om reglerne for særlig servicevejvisning her på vejdirektoratets hjemmeside.

Typer af virksomheder.

Skiltereglement.

Takstblad.

Yderligere information kan du også se på Vejdirektoratet.dk.
 
Skiltning i det åbne land
Du må gerne selv sætte mindre skilte op i det åbne land, når du blot følger nogle enkle regler.