Pernille Bülow - værksted
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Erhverv Arbejdsmarked Nyheder Fra diskusprolaps til ny mulighed hos Pernille Bülow

Fra diskusprolaps til ny mulighed hos Pernille Bülow


John bliver i oktober 2019 ramt af en diskusprolaps, der forhindrer ham i at vende tilbage til det chaufførarbejde, som han elsker. John bliver efter diskusprolapsen sygemeldt i en længere periode, hvor han har store udfordringer med ryggen og mange smerter. Det bliver dog virksomhedspraktikken hos Pernille Bülow, der får en afgørende betydning for Johns tilbagevenden til arbejdsmarkedet.


Rekruttering på en anden måde
I maj 2020 sætter John sig sammen med sin jobkonsulent og ser på hvilke muligheder, han har for at vende tilbage på arbejdsmarkedet. John er stadig meget hæmmet i ryggen, så det skal være en virksomhed, der har opgaver, som ikke indebærer belastning for ryggen.

"Jeg havde flere samtaler med min jobkonsulent, hvor vi forsøgte at finde den rigtige virksomhed", fortæller John.

Pernille Bülow bliver valgt ud fra at være en rummelig arbejdsplads og med arbejdsopgaver, der matcher de skånehensyn, John har. Pernille har selv erfaringer med diskusprolaps i nakken fra tidligere, og har derfor en god forståelse for John´s situation. Samtidig ser hun muligheder i Johns kompetencer og fokuserer på de gode ting:

"Håndværksfag er pt. svære at rekruttere til. Specielt hos os er det nogle meget specifikke processer, som man ikke bare lige kan lære fra dag ét. Ved at tage John ud i virksomhedspraktik og prøve ham af i processerne, kan vi tage oplæringen stille og roligt og uden at skulle presse på. Der er tid og ro til at John kommer tilbage på arbejdspladsen i det tempo, han har brug for."

 
Viljen til at komme tilbage og gode rutiner på arbejde
Det er en lidt hård opstart selv om opgaverne er skræddersyet til John: "Det var ikke optimalt i starten. Jeg havde ondt, hvilket påvirkede mig både psykisk og fysisk, men jeg havde jo stadig rigtig meget lyst til arbejdet".

John kommer stille og roligt ind i arbejdsopgaverne og får faste rutiner. I samarbejde med Pernille finder de opgaver, som John kan løse på en skånsom måde. En af opgaverne er at slibe og smelte glas. Det kan gøres stående, hvilket fungerer godt for John. Han begynder at assistere Pernille, når hun puster glas. Her bruger de ovne, som skaber meget varme, hvilket viser sig at være rigtig godt for John. I takt med at John får det bedre, så oplever han, at Pernille introducerer ham til nye opgaver og giver ham mere ansvar.


Ansættelse – John er en vigtig brik i virksomheden
Der er stadig ting i hverdagen, hvor John skal passe på. Da vi kommer for at skrive historien, er det svært for John at sidde længe på en stol, så han rejser sig op undervejs. Men det er tydeligt, at han gerne vil i gang med at udføre sine arbejdsopgaver i virksomheden, som han nu er en vigtig del af.

John er blevet ansvarlig for en helt ny proces, hvor brugte insulinglas omsmeltes til service. Der er indkøbt en ny ovn til denne proces og Pernille fortæller, at det nu kun er John og hans kollega Bruno, der ved hvordan det hele fungerer. De er stolte over det nye produkt og ser frem sig til, at det kommer ud i butikkerne og til at samarbejde om det i fremtiden. 


"Pernille har været en god støtte i hele forløbet", fortæller John. "Jeg glæder mig til at komme på arbejde og kan mærke at mit humør bare er meget bedre."


Pernille afslutter
: "Det har været en rigtig god proces og med god kommunikation til Jobcenteret. For mig er det en tilfredsstillelse at rekruttere på denne måde. Der er plads til tid og nærvær. Men frem for alt er det Johns vilje, der har gjort den store forskel."