Billede af ældre på bænk til artikel
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Frem mod budget 2025

Frem mod budget 2025

14-03-2024

​​​​Økonomi- og Klimaudvalget har vedtaget politisk proces frem mod et vedtaget budget 2025
Den politiske budgetvejledning fastsætter de politiske dele af budgetprocessen. Heri ligger datoerne for kommunalbestyrelsens budgetseminarer og dato for forhandlingerne om budgettet i september.

Økonomi- og Klimaudvalget har bedt direktionen præsentere et sparekatalog til budgetarbejdet på 6​4 mio. kr. Dette skal ligge klar til det første budgetseminar den 20. juni.

Politikerne har mulighed for at stille spørgsmål og bede om beregninger i løbet af processen og udvalgene kan også løbende behandle sager med betydning for budgettet i 2025.

​Usikkerheder frem mod budgetforhandlingerne
Lige inden sommerferien melder Indenrigsministeriet skatter og udligning ud for 2025, og indtægtssiden kendes først da mere præcist.

Først i slutningen af august forventes svar på ansøgning til puljen for særligt vanskeligt stilledede kommuner, hvormed en af de sidste brikker i forhold til, hvor meget, der skal findes besparelser for, falder på plads. Derefter er det op til kommunalbestyrelsen at forhandle, hvilke besparelser, der skal indgå i budgettet og hvilke anlæg og evt. udvidelser, der skal medtages.

​Høring
Alle spareforslag sendes i høring fra den 25. juni til den 16. august, hvor der er mulighed for at afgive bemærkninger til kommunalbestyrelsen. Det er ikke nødvendigvis alle de udsendte spareforslag, der medtages i det endelige budget.

Nye forslag, der indgår i budgetforliget, vil ligeledes blive sendt i høring, så bemærkninger hertil kan indgå i kommunalbestyrelsens behandling af budgettet.

Budgetmøder og budgetforhandlinger
Der er i processen fastlagt en række tema-/budgetmøder for kommunalbestyrelsen. Budgetforhandlingerne er planlagt til den 2.-3. september.

​​Følg budgetprocessen her