Hjælp til veteraner og pårørende
Veteraner har igennem deres udsendelser ydet en indsats for det danske samfund - en indsats som Bornholms Regionskommune gerne vil værdsætte ved at yde en fokuseret støtte til veteranerne og deres pårørende.
For at sikre denne støtte, har Bornholms Regionskommune ansat en veterankoordinator, som har til opgave at koordinere Regionskommunens støtte til veteraner og pårørende, samt hjælpe ved at henvise til de rette steder for den rette hjælp og støtte, både i det offentlige og hos de frivillige hjælpeorganisationer.
Bornholms Veteran Forum (BVF)
- forum for tidligere udsendte
En række organisationer og Bornholms Regionskommune har sammen udarbejdet den fælles Veteranpolitik, der fastlægger en overordnet og fælles ramme om samarbejdet for tidligere udsendte på Bornholm.
På grundlag af veteranpolitikken blev BVF etableret den 16. marts 2016, hvor der blev valgt en ledelse på tre personer. Bornholms Regionskommune varetager sekretariatsfunktionen og aktiviteterne gennemføres med midler stillet til rådighed af de deltagende myndigheder og organisationer.
Læs mere om Bornholms Veteran Forum klik her
Opsøgende indsats
Den opsøgende indsats består af Per som er uddannet socialrådgiver, selv tidligere udsendt soldat og med en PTSD diagnose i bagagen. Han arbejder mandag, onsdag og fredag, hvor han støtter og vejleder veteraner, samt deres pårørende for at de kan få den bedst mulige hjælp på området.
kontakt vores opsøgende socialrådgiver i veteranindsatsen på telefon 21542998 eller på per.rydahl.rathmann@brk.dk
Sundhed i front
Sundhed i front er et sundhedsfagligt tilbud til alle tidligere udsendte på Bornholm. Det består af en overlæge og sygeplejerske, som kan det samme som din praktiserende læge og de kommer en dag om måneden. For den næste dato - kontakt vores opsøgende socialrådgiver i veteranindsatsen på telefon 21542998 eller på per.rydahl.rathmann@brk.dk
Veteran Kids
Familieplejen Bornholm har etableret et samarbejde med Danmarks Veteran Forum på Bornholm og Veterancenteret Ringsted, med tilbud om trivselsgrupper til øens veteranfamilier. Projektet er finansieret af projektmidler.
Med baggrund i forskning, som tyder på omfattende psykosociale følgevirkninger for pårørende til soldater, der har været udsendt til internationale missioner, var ønsket at etablerer en klub for disse soldaters børn og unge, hvor de kan mødes et par gange om måneden til samtaler og fortællinger med relation til deres situation m.m.
Ønsket med dette projekt er at skabe trygge og udviklende rammer til disse familier med et frivilligt tilbud om klubaktiviteter. Formålet er at skabe sunde relationer til og venskaber med andre jævnaldrende i samme situation – fordi et godt netværk er en forudsætning for at udvikle sig og trives i det samfund man lever i og fordi et godt netværk minimerer risikoen for ensomhed, isolering og mistrivsel.
Læs mere om klub Veteran Kids klik her
Veteranholdet
Veteranholdet er et "Walk n Talk" tilbud til tidligere udsendte, hvor man mødes ca. hver 14. dag til en gåtur af ca. en times varighed, på forskellige lokationer på øen. Tidspunkt og sted bliver meldt ud, via e-mail og i en lukket Facebook gruppe.
Man er som tidligere udsendt er velkommen til at anmode om optagelse i gruppen.
Veteranholdet Facebook gruppe klik her