Del på facebook

Trailcenter Rytterknægten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Bornholm får et Trailcenter – forventet færdigt sommeren 2024. ​​

Trailcenteret skal fungere som støttepunkt og mødested på tværs for alle gæster i naturen i Almindingen, uanset om man vil løbe, ride, cykle, vandre, rulle eller blot vil gå en stille tur i skoven. Det er her man starter og slutter sin træning. Puster ud, spiser en madpakke, drøfter træning eller deler en historie fra gåturen i området.

Her bliver man inspireret på tværs af idrætter og naturoplevelser. Det kan være mødested for mountainbikerne, som kan pumpe cyklen inden turen. For løberne, der kan strække ud efter løbeturen. For vandrerne, der kan tage en pause og en tår vand. For børnefamilien eller skoleklassen, der kan bruge trailcenteret som base for skovturen. For turisten, som kan få information om mulighederne for naturoplevelser på Bornholm.

Trailcenteret giver mulighed for at videreformidle, hvilke aktiviteter og muligheder der er i den bornholmske natur - og giver samtidig de besøgende ved udsigtstårnet Kongemindet og den lille café en ekstra oplevelse. Idéen om trailcentre er udviklet af DIF (Danmarks Idrætsforbund) og Lokale og Anlægsfonden. De har i samarbejde med DGI Bornholm, Naturstyrelsen Bornholm, brugergrupper og Bornholms Regionskommune arbejdet på at realisere et trailcenter på Bornholm. 

Tak til alle bidragsydere
Projektet har modtaget finansiel støtte fra Nordea-fonden, Lokale og AnlægsfondenBrdr. E.A.S. Larsens legat og Sparekassen Bornholms Fond. 


Derudover er projektet blevet en realitet på baggrund af et samarbejde mellem DIF, Lokale og Anlægsfonden, DGI Bornholm, Naturstyrelsen og Bornholms Regionskommune.

​​

​​​Placering

Trailcenteret får en central placering ved Rytterknægten. Her findes et stort mountainbikeanlæg, udsigtstårnet Kongemindet, en cafe, en cykelrute og her mødes flere stisystemer, herunder Højlyngsstien. Her kommer både den aktive outdoorudøver, den stille naturnyder, turisten og vandreren. Det giver mulighed for at formidle bredt om mulighederne i den bornholmske natur – både lokalt i Almindingen og på resten Bornholm.


Naturstyrelsen Bornholm vil lægge areal til byggeriet, mens Bornholms Regionskommune vil blive bygherre, ejer og driftsansvarlig.

Ansøgning til åben aktivitetspulje

Der afsættes 120.000 kr. til en åben aktivitetspulje, som i trailcenterets første tre leveår skal understøtte forankringen af trailcenteret som et foretrukkent mødested og støttepunkt for besøgende i den bornholmske natur. 

Aktivietetspuljen skal understøtte formålet med trailcenteret: At forskellige brugergrupper kan mødes på tværs af hinandens interesser og gøremål, så der dannes synergier, som kan animere nye og flere målgrupper til at være aktive i naturen. 

Puljen skal tilgodese aktiviteter, som​​​​

• inddrager forskellige brugergrupper

• rummer flere aktiviteter i samme event

• skaber nye fællesskaber

• introducerer nye brugere til at være aktive i naturen

• introducerer de faste brugere til andre aktiviteter og natursyn

• aktiverer børn og unge, som normalt ikke besøger naturen 

Målet er et levende mødested med et bredt udvalg af frivillige brugerdrevne aktiviteter fordelt over hele året.

Send din ansøgning til kf@brk.dk senest den 27. januar 2024.

Find ansøgningsskema og vejledning i menuen til højre.


Søg midler til aktiviteter

Har du en god ide til en aktivitet, der kan bidrage til, at trailcentret bliver et attraktivt samlingssted på Bornholm? Så søg den åbne aktivitetspulje!

Du skal benytte et ansøgningsskema, som du kan hente som pdf-fil her:
Ansøgningsskema

eller du kan få ansøgningsskemaet som et redigerbart worddokument ved at kontakte Fritid og Kultur på kf@brk.dk

Læs vejledningen til, hvordan du søger om tilskud fra puljen:
Vejledning til ansøgere


Send din ansøgning til kf@brk.dk senest den 27. januar 2024.