Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder ​​PLANLÆGGER DU AT UDSKIFTE DIT FYR MED VARMEPUMPE?

​​PLANLÆGGER DU AT UDSKIFTE DIT FYR MED VARMEPUMPE?

07-09-2023

Køen til Energistyrelsens Varmepumpepulje åbner tirsdag den 12. september kl. 10 – med mulighed for at stille sig i online kø på ansøgningsportalen fra kl. 9.


Varmepumpepuljen er forbeholdt ejere af en helårsbolig, der skifter et oliefyr, gasfyr, biokedel eller elvarme ud med en varmepumpe. For at opnå tilskud, skal man desuden bo i et område, hvor der hverken er fjernvarme, planlagt fjernvarme eller potentielt fjernvarme.
 
Du søger tilskud her: Queue-it

Du kan læse meget mere om puljen og de krav, der stilles til ansøger her: Varm op til at søge tilskud til en varmepumpe (sparenergi.dk)
 
Endelig kan du også se SparEnergi og BRKs webinar om Varmepumpepuljen her: Webinar-Varmepumpepuljen-23-08-23 on Vimeo

Om puljen
Varmepumpepuljen giver tilskud på 17.000 kr. ved skift til luft til vand-varmepumpe og 27.000 kr. ved skift til jordvarmepumpe. For specifikke bygningstyper over 400 m2, kan der søges om tilskud til store varmepumpeanlæg. Der er samlet afsat 236,1 mio. kr. i puljen og tilskuddene uddeles efter først til mølle-princippet.

Andre muligheder for tilskud til grønne investeringer
Energistyrelsen oplyser endvidere, at de forventer at åbne for ansøgninger om tilskud gennem Energirenoveringspuljen til oktober. Her kan ejere af en helårsbolig med gyldig energimærke E, F eller G, søge om tilskud til energibesparende renoveringer.