Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Vil du vide mere om legionella?

Vil du vide mere om legionella?

22-11-2019

I den kommende uge informerer Bornholms Regionskommune om, hvordan man undgår at blive smittet med de farlige legionella bakterier gennem vores vand.

I de seneste år er der set en stigning i antallet af danskere, som er blevet smittet med bakterien legionella. Smitten kan føre til den alvorlige sygdom legionærsyge, som man i værste fald kan dø af.

I 2018 fik 253 personer i Danmark konstateret legionærsyge mod 127 personer i 2012. For at stoppe udviklingen i antallet af sygdomstilfælde med legionella informerer Bornholms Regionskommune om risikoen for legionella – og om, hvordan man kan undgå bakterierne.

i Uge 48 sætter regionskommunen ekstra fokus på sagen og vil på forskellig vis informere og vejlede om, hvordan man undgår legionella - og hvordan man kan teste sit vand for at se, om der er risiko for, at det indeholder de farlige bakterier.

Den 13. november blev der holdt et infomøde for fagfolk som f.eks. bygge- og miljøsagsbehandlere i Natur og Miljø. Sammen med Rytterknægten er der i uge 47 udsendt et postkort med beskrivelse af, hvordan man bør teste sit vand i brusere. Og i uge 48, torsdag 28. november holdes et åbent informationsmøde for alle borgere samt virksomheder – offentlige som private.

Det er muligt at ringe til kommunens hygiejnekonsulent Hanne Lindhard i uge 48. Hun kan svare på spørgsmål, der vedrører legionærsyge og andre sygdomme, som stammer fra legionella-bakterier. Hun kan kontaktes på tlf. nr. 51 52 16 72.

Informationsmøde
Torsdag 28. november kl. 17.00 – ca. 18.30 på "Kildebakken", Kildesgårdsvej 19, Tejn, 3770 Allinge.

 Tilmelding sker på tlf. nr. 56 92 20 65 eller via mail til: nm@brk.dk

Yderligere information:

Hans Ole Bech, miljøtekniker i Bornholms Regionskommune mobil: 30 18 13 84.