Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Velkommen til de nye bornholmere

Velkommen til de nye bornholmere

20-05-2019
Der blev taget imod de allernyeste bornholmere på et særligt velkomstarrangement, der blev holdt på NaturBornholm. Det er en del af den øgede indsats for at tiltrække flere til øen.
29 voksne og 18 børn, der alle er flytte til øen for nylig, tog imod invitationen fra BRK til et helt særligt arrangement for tilflyttere. Arrangementet blev holdt i går på NaturBornholm og bød på et større program.

I sin egenskab af at være viceborgmester, bør Anne Thomas velkommen til kommunen, og herefter var der fællessang.

Direktør, Peter Haase fra værtsstedet gav en introduktion til NaturBornholms historie og fortalte om centrets arbejde med også at være et miljørigtigt og bæredygtigt sted.

Formanden for Bornholmske Borgerforeningers Samvirke, Jørgen Hammer fortalte om Bornholms særlige lokalesamfund, hvor meget kan lade sig gøre fordi, vi hjælper hinanden og erfælles om ting. Herefter gik Aakirkebys lokalforning i detaljen og fortalte om Aakirkeby, og de mange initiativer byen har at byde på. Og om, at gode ideer altid er velkomne, og at der er kort fra ide til handling i byen.

Direktør Karen-Margrethe Hansen Bager fra DGI, Bornholm fortalte om alle de sportsgrene, man kan dyrke på øen og om, hvordan vores særlige udendørsarealer giver ekstraordinære gode muligheder for at holde sig i form under åben himmel.
 
Personlige historier
Pernille Graversen fortalte om hendes succes med at have startet et netværk for øens kvinder, "Tilflytterquinder Bornholm" via Facebook. Og inspirerede mændene til at gøre det samme.

En håndfuld af dagens deltagere deltog i en øvelse, hvor de placerede sig fysisk på et stort bornholmerkort ved den by, hvor de er flyttet til. På skift fortalte de arrangementets øvrige deltagere deres personlige historie om at være flyttet til øen og om, hvorfor de netop havde valgt den by, de havde.
Efter uddeling af materialer, tilbud til nogle af øens fritids- og kultursteder og tre timer i hinandens selskab blev der rundet af med en sandwich og snak henover bordene i NaturBornholms omgivelser.

Dagens tilflytterarrangement var det andet i en række af fire, der er planlagt i år. Det første blev holdt i Rønne, og næste gang er lokationen Domen i Allinge.
 
tilflyt sal.jpg 

aakirkeby forening.jpg