Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Sammen om HVID JANUAR

Sammen om HVID JANUAR

06-01-2021

Du kender det sikkert godt. December måneds juletraditioner byder ikke kun på en masse smagfuldt julebag og sjove pakkelege, de byder også på festlige middage med forskellige former for alkohol. December er derfor en måned, hvor manges lever er sendt på overarbejde. Så når nytåret er skålet ind, og det sidste krudt er skudt af, kan det for mange være tiltrængt at holde HVID JANUAR – en måned uden alkohol, for at give sig selv og sin lever en tiltrængt pause.  

Som du nok har regnet ud, handler HVID JANUAR ikke om snedækkede veje eller knitrende kælkebakker. HVID JANUAR er i stedet overskriften på et kampagnesamarbejde mellem parter, som støtter op om ideen om en alkoholfri måned.  HVID JANUAR handler om at bryde vanen, styrke din sundhed, og selv styre dit liv i en kultur hvor alkohol fylder meget.

Hold fri for alkohol i januar og mærk forskellen – på kort sigt

HVID JANUAR er en fantastisk mulighed for at starte det nye år sundere og samtidig få ny energi. Med en måned uden alkohol bliver du mere opmærksom på hvornår ligegyldige genstande og tomme kalorier ryger ned samtidig med, at du passer på din lever.

  • Du kan opleve at få en bedre potens.
  • Du bryder med en vane. For mange bliver forbruget lavere - forhåbentlig også på længere sigt.
  • Uden alkohol får du en bedre søvn, hvilket giver øget energi og mere overskud.
  • Du får et bedre immunforsvar og bliver mere modstandsdygtig over for stress og depression.

Du kan starte, når det passer dig. Du kan også starte ud med at tage en HVID uge og teste ideen af. Men ønsker du at mærke en effekt, så kræver det en længere periode.

Hvad siger du så?
Det kræver ofte en god undskyldning, hvis man ikke drikker alkohol. Men sådan behøver det ikke at være. Bare sig "Nej tak, jeg holder HVID JANUAR eller, "Jeg tager en pause i januar". Med de to simple svar, kan du roligt tage en pause fra den danske alkoholkultur – og måske vil du opleve, at du kan inspirere venner eller familie til at gøre det samme! Måske I endda kan støtte hinanden undervejs. Det kalder vi "sammen om HVID JANUAR".

Mød os på Instagram
Har du lyst til at dele dine erfaringer eller få flere tips til en alkoholfri januar, kan du tjekke ind på Tværgående Sundhedsteams instagramprofil: @bornholmforlivet.

hvid januar.png