Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Nye udviklingsplaner for øens folkeskoler er klar

Nye udviklingsplaner for øens folkeskoler er klar

10-04-2024
​Center for Skole har inviteret politikere, skolebestyrelsesmedlemmer og skolens øvrige samarbejdspartnere til temamøde den 11. april. På mødet vil hver enkelt skole præsentere deres nye udviklingsplan og sætte ord på, hvad skolen vil lægge vægt på i udviklingen af skolen i de kommende år.

Øens seks almenskoler, to specialskoler og Ungdomsskolen har igennem det seneste år arbejdet intensivt med visioner og mål for netop deres skoles udvikling. Den fælles overordnede strategi, der gælder for alle skoler, er udgangspunkt for arbejdet.
Den overordnede strategi finder du her: Strategi Fælles Folkeskole Bornholm 2023-2026

Med de nye udviklingsplaner har alle skoler nu en klar plan for skolens udvikling i de kommende år. Udviklingsplanerne rummer helt konkrete tiltag, der skal gøre skolevæsnets overordnede vision og strategi levende og mærkbar for børn, unge, forældre, medarbejder og andre parter i- og omkring skolen.

Morten Riis, der er forperson for Børne- og Skoleudvalget, Bornholms Regionskommune siger:
”I Børne- og Skoleudvalget har vi fra sidelinjen fulgt med i skolernes arbejde med lokale udviklingsplaner. Den overordnede strategi for den bornholmske folkeskole, som vi har vedtaget, kan ikke stå alene. Derfor er det vigtigt, at der nu også er konkrete planer for, hvordan den enkelte skole helt lokalt vil arbejde med strategiens mål. Jeg ser meget frem til, at vi i Børne- og Skoleudvalget, sammen med skolens øvrige parter, nu får mulighed for at opleve skolerne præsentere deres udviklingsarbejde”.

Jesper Stjernfeldt Petri, skolechef i Bornholms Regionskommune supplerer:
”Alle skoler har arbejdet godt og målrettet med hver deres udviklingsplan, og jeg er både glad for og stolt over skolernes indsats. Skolerne har lagt planer for mange og varierede lokale indsatser i de kommende år. Det bliver nu spændende at følge skolernes udmøntning af planerne. Jeg er overbevist om, at vi nu, med skolernes lokale udviklingsarbejde, har et stærkt udgangspunkt for at virkeliggøre vores fælles vision om, at skolen skal være et godt sted at lære og være for alle børn.” 

Inviterede til mødet er:

  • Børne- og skoleudvalget, Bornholms Regionskommune
  • Kommunalbestyrelsen
  • Velfærdsdirektøren
  • Skoleledere og mellemledere, Bornholms Regionskommune
  • Skolebestyrelser, Bornholms regionskommune
  • Center for Børn- og Familie
  • Skolelederforeningen
  • Bornholms Lærerforening
  • BUPL Bornholm