Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommunen får leder for Byg og Udvikling

Kommunen får leder for Byg og Udvikling

29-10-2019

Det bliver 44-årige Søren Møller Christensen, som tiltræder i stillingen den 1. november som leder af områderne Byg og Udvikling. Han kender allerede en del til Bornholms byudvikling, da han har været tilknyttet flere projekter som ekstern konsulent. Blandt andet har han været med til at udvikle Rønnes strategiske udviklingsplan, som nu fortsætter med ham ved roret.

Claus Munk der er chef for det center, som Søren Møller Christensen bliver en del af, siger:

"Det har længe været et ønske at styrke netop disse to områder - og få dem tænkt sammen. Det vil give Bornholm et bedre udgangspunkt for at kunne understøtte den udvikling, vi gerne ser. Søren har en stærk profil inden for udvikling, fysisk planlægning, byggeri, personaleledelse og organisationsudvikling, og han bringer et stort netværk med forbindelser til fonde, interesseorganisationer og statslige myndigheder med sig ind i jobbet, jeg glæder mig meget til samarbejdet," siger Claus Munk.

Nogle af de første vigtige opgaver bliver byfornyelsesprojekterne for Nexø og Åkirkeby, udbygning af samarbejdsfora mellem kommunen, Business Center Bornholm, Destination Bornholm og Erhvervslivet. Ligesom at der skal ske et eftersyn af servicemålene på hele byggesagsområdet.

Den ny leder for Udvikling og Byg har i mere end 15 år arbejdet med byudvikling og byplanlægning og stået i spidsen for udviklingsprojekter, der har skabt varige forandringer i både kommuner, boligorganisationer og virksomheder. Han ser frem til at starte i det nye job, selvom det indebærer, at han samtidig udtræder af firmaet carlberg/christensens ledelse og ejerkreds. Søren Møller Christensen siger:

"Medarbejderne i Udvikling og Byg er afgørende for den løfterige udvikling, som Bornholm står midt i. Gennem rådgivning, planlægning, samarbejde og myndighedsopgaver udfører de et fagligt arbejde, som er afgørende for den måde Bornholm kan udvikle sig på. Den første tid vil jeg bruge på at sætte mig grundigt i afdelingernes arbejdsopgaver og i dialog med medarbejderne begynde at formulere pejlemærker for afdelingernes udvikling de kommende år. To ting er i den proces afgørende for mig. For det første ligger medarbejdernes arbejdsglæde og faglige trivsel mig meget på sinde. For det andet vil jeg prioritere at opbygge en tillidsfuld dialog med omverdenen i form af borgere, virksomheder og foreninger."

Søren Møller Christensen har boet med sin familie på Bornholm i to år. I den periode har han, udover at være involveret i arbejdet med den strategiske udviklingsplan for Rønne, også arbejdet med at udvikle en plan, der binder Cirkuspladsen i Allinge, Bornholms Idræts & Kulturcenter samt et nyt børnehus sammen. Han holder desuden ofte foredrag, har undervist på Kunstakademiets Arkitektskole samt Københavns Universitet og er censor på Roskilde Universitet Center.