Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Er du boligejer ændres skatteopkrævningen fra kommunen 1. januar

Er du boligejer ændres skatteopkrævningen fra kommunen 1. januar

06-12-2023

​​​Boligejere har været vant til at betale ejendomsskat til kommunen to gange om året. Det ændrer sig 1. januar, hvor opkrævning af boligskat overgår til staten. Kommunen fortsætter dog med at opkræve ejendomsbidrag, som er et beløb til at dække ydelser fra kommunen, der har med ens ejerbolig at gøre. 

1. januar 2024 kommer der nye boligskatteregler. Med de nye regler overgår opkrævning af grundskyld – i daglig tale ejendomsskat – til staten. Det betyder, at ejendomsskat fremover bliver en del af ens løbende skattebetaling hver måned. Ejendomsværdiskat og grundskyld kommer til at fremgå af ens forskuds- og årsopgørelse fra SKAT. Det er ikke en ny skat, men en anden måde at betale skatten på. Hvis du ikke har en forskudsopgørelse, vil du modtage en særskilt opkrævning fra SKAT. 

Boligejere får fortsat to årlige opkrævninger fra kommunen
Boligejere på Bornholm vil også fremover få opkrævninger fra Bornholms Regionkommune to gange om året hhv. i januar og juli. De opkrævninger hedder ejendomsbidrag og dækker afgifter, gebyrer og bidrag til kommunens ydelser, som har med ens bolig eller ejendom at gøre. I Bornholms Regionskommune indgår miljøafgift, renovation, skorstensfejning og rottebekæmpelse i ejendomsbidraget.

Lige netop rottebekæmpelse er dog ikke med i den første opkrævning af ejendomsbidrag, som boligejere på Bornholm får her ved årsskiftet. Taksten for rottebekæmpelse i 2024 er nemlig ikke politisk besluttet endnu. Når taksten for rottebekæmpelse er besluttet, modtager alle boligejere en ny bidragsbillet af ejendomsbidrag. ​

Lånemuligheder ændrer sig også 
De nye boligskatteregler betyder også, at forskellige lånemuligheder i relation til boligbeskatning ændrer sig. Hvem skal du henvende dig til med spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål til din boligskat fra 2024, så skal du henvende dig til SKAT på telefon 72 22 28 28. 

Du skal fortsat kontakte Bornholms Regionskommune på 56 92 00 00 eller ejendomsskat@brk.dk hvis du har spørgsmål til dit ejendomsbidrag dvs. miljøafgift, renovation, skorstensfejning og rottebekæmpelse.