Bornholms Brandkadetter
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bornholms Brandkadetter modtager 300.000 fra Justitsministeriet

Bornholms Brandkadetter modtager 300.000 fra Justitsministeriet

09-08-2023Brandkadetuddannelsen på Bornholm er ikke kun en succes, fordi de allerede har hjulpet til under de seneste dages store regnskyl – også Justitsministeriet ser værdien i at uddanne brandkadetter på Bornholm.

Som resultat af Bornholms Brandvæsens ansøgning og udtalelser fra Det Kriminalpræventive Råd, Rigspolitiet og Bornholms Politi har Bornholms Brandkadetter fået tildelt et årligt tilskud på 100.000 kr. i perioden 2023-2025 af Justitsministeriets kriminalpræventive pulje.

​Justitsministeren Peter Hummelgaard skriver i brevet:

"Jeg sætter stor pris på jeres indsats for at engagere unge mennesker i et meningsfuldt fællesskab og ønsker jer held og lykke med projektet."

 

8 unge nye frivillige i Beredskabet

Der er store planer for de 300.000 kroner, som udover at støtte driften af brandkadetuddannelsen også skal bruges på at lave en overbygning. Målet er nemlig at skabe en platform, som kan fastholde de unge færdiguddannede brandkadetter, så de bl.a. kan hjælpe ved klimarelaterede opgaver, fx pumpeopgaver og fylde sandsække ved oversvømmelser eller som frivillige ved akut indkvartering. Hele 8 ud af de første 12 brandkadetter ønsker at fortsætte i Beredskabet og dermed gøre en forskel.

​Også borgmester Jacob Trøst ønsker tillykke med tilskuddet:

"Hvor er det godt og fortjent! Der er lagt mange gode kræfter i arbejdet, og vi er stolte af at kunne uddanne hjælpsomme og kompetente brandkadetter her på Bornholm. Det er så godt, at det får lov at fortsætte! Til lykke."​


Brandkadetterne er en succeshistorie​

Alle unge mellem 13 og 17 år kan søge om optagelse på uddannelsen som brandkadet, hvor de lærer alt fra brandslukning og røgdykning til førstehjælp. Hold 1 kunne fejre dimission i juni efter tre måneders spændende undervisning og udfordrende øvelser. Holdet udmærkede sig også til sommertræf i Bogense.

Interessen for brandkadetuddannelsen har været så overvældende, at hold 2 var fyldt længe før holdstart.