Bornholm Regionskommunes kommunalbestyrelse besluttede på deres møde den 28. november 2024 at vedtage Plan- og Udviklingsstrategi 2024.
Plan- og Udviklingsstrategi 2024 beskriver kommunalbestyrelsens strategi for at opnå et bæredygtigt samfund. Strategien sætter retningen gennem strategiske pejlemærker indenfor temaerne:
- Energiø projektet
- Natur og landskab
- Erhvervsudvikling og uddannelse
- Et godt og aktivt liv
- Boliger og byudvikling
Læs Plan- og Udviklingsstrategi 2024
Alle kommuner skal udarbejde en planstrategi i hver valgperiode. I Bornholms Regionskommune arbejdes med en plan- og udviklingsstrategi, der både sætter retning for den langsigtede fysiske udvikling såvel som de temaer, der er vigtige for at opnå kommunalbestyrelsens vision. Planstrategien er det politiske fundament for den kommende revision af kommuneplanen. Bornholms Regionskommune foretog en fuld revision af kommuneplanen i år 2020. Kommunalbestyrelsen har derfor besluttet, at kommuneplanen kun skal revideres delvist.
Høringsperiode
Plan- og Udviklingsstrategi 2024 har været i offentlig høring i 10 uger fra den 8. juli til den 15. september 2024. Den 27. august 2024 blev der afholdt borgermøde. Der er blevet behandlet 6 høringssvar.
Vedtagne ændringer
Kommunalbestyrelsen vedtog den 28. november 2024 Bornholm Regionskommunes Plan- og Udviklingsstrategi 2024 med en række ændringer:
- Nyt afsnit om eksisterende erhvervsliv under temaet Erhvervsudvikling og uddannelse, afsnittet Styrkepositioner og udviklingsperspektiver på side 23, og
- En oversigt over de 10 vigtigste politikker for Plan- og Udviklingsstrategi 2024 sidst i Indledningen på side 5, og en fuld liste over Bornholm Regionskommunes politikker og strategier sidst i strategien.
Offentlig bekendtgjort
Plan- og Udviklingsstrategi 2024 er offentlig bekendtgjort den 10. december 2024.
Klagevejledning
Bornholms Regionskommunes afgørelser efter Planloven kan påklages til Planklagenævnet.
Klagefristen for at klage over vedtagelsen af Plan- og Udviklingsstrategi 2024 er onsdag den 8. januar 2025.
Ifølge Planlovens § 58 stk. 1 nr. 3, kan der kun klages over retlige spørgsmål. Det vil sige, at du f.eks. kan klage, hvis du mener, at kommunalbestyrelsen ikke har haft hjemmel til at træffe afgørelsen. Du kan derimod ikke klage over, at kommunalbestyrelsen efter din opfattelse burde have truffet en anden afgørelse.
Klageberettiget er enhver med retlig interesse i sagens udfald og landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer.
Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag. Klagefristen udløber ved midnat på dagen for klagefristens udløb.
Klage indgives gennem Klageportalen. Klageportalen ligger på www.borger.dk og www.virk.dk. Du logger på www.borger.dk eller www.virk.dk, ligesom du plejer, typisk med NEM-ID, og klagen skrives direkte i portalen.
Det er muligt at vedhæfte dokumenter til klagen undervejs. Klagen sendes gennem Klageportalen til Bornholms Regionskommune, som videresender den til Planklagenævnet med den påklagede afgørelse og det materiale, der er indgået i sagens bedømmelse.
En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal der betales et gebyr, som for privatpersoner er på 900 kr. Virksomheder og organisationer skal betale et gebyr på 1.800 kr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Klagen bliver ikke sendt videre, før gebyret er betalt, og klager har endeligt godkendt klagen. Gebyret tilbagebetales, hvis klager får helt eller delvist medhold i klagen.
En eventuel retssag til prøvelse af afgørelsen skal anlægges inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt den pågældende. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes fristen dog altid fra bekendtgørelsen.