Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Indflydelse & Politik Høringer og afgørelser Ni lokalplaner er nu ændret, så de ikke længere indeholder krav om helårsanvendelse

Ni lokalplaner er nu ændret, så de ikke længere indeholder krav om helårsanvendelse

Bornholms Regionskommune har vedtaget ændringerne af ni lokalplaner, så de ikke længere indeholder krav om helårsanvendelse af boliger (bopælspligt).

Ændringerne er del af den politiske beslutning om, at der kun stilles krav om helårsboliganvendelse (bopælspligt) for boliger i otte udvalgte byer: Rønne, Hasle, Allinge, Nexø, Aakirkeby, Svaneke, Gudhjem/Melsted og Klemensker. De ni lokalplaner indeholdt før ændringerne krav eller delvist krav om helårsanvendelse på arealer uden for de otte byer.

Ændringerne af de ni lokalplaner blev vedtaget af Økonomi- og Klimaudvalget den 19. juni 2024. De ændrede lokalplaner offentliggøres hermed den 2. juli 2024.

 

Se de ændrede lokalplaner

Du kan se de ni lokalplaner nedenfor. Ved at trykke på lokalplanens titel bliver du ført til Bornholm Regionskommunes lokalplanportal, hvor du kan hente lokalplanen som PDF.

​a) Lokalplan nr. 004, Muleby   
b) Lokalplan nr. 3 - 3 Eksisterende boligområde og institutionsområde i Sorthat
c) Lokalplan nr. 0-02 Bevarende lokalplan for Vang - Teglkås og Helligpeder
d) Lokalplan nr. 49 for en boligbebyggelse ved Dorljevejen i Listed
e) Lokalplan nr. 37 for Sommerhusområderne ved Balka Strand​
f) Lokalplan nr. 8. for et boligområde i Pedersker
g) Lokalplan nr. 30 Bevarende lokalplan for særlige bevaringsværdige byområder i Listed, Svaneke, Aarsdale, Nexø og Snogebæk​
h) Lokalplan nr. 05-13 Tejn Gartnerigrund et boligområde
i)  Lokalplan nr. 043 for et blandet bolig- og erhvervsområde ved Langebjergvej i Sandvig


Klagevejledning

Du kan klage over denne afgørelse efter Planloven. Ifølge Planlovens § 58 stk. 1 nr. 4, kan der kun klages over retlige spørgsmål. Det vil sige, at du f.eks. kan klage, hvis du mener, at kommunalbestyrelsen ikke har haft hjemmel til at træffe afgørelsen. Du kan derimod ikke klage over, at kommunalbestyrelsen efter din opfattelse burde have truffet en anden afgørelse.

Klageberettiget er enhver med retlig interesse i sagens udfald og landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelse af natur og miljø eller varetagelse af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelse og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer.

Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag. Klagefristen udløber ved midnat på dagen for klagefristens udløb.

Klage indgives gennem Klageportalen. Klageportalen ligger på www.borger.dk og www.virk.dk. Du logger på www.borger.dk eller www.virk.dk, ligesom du plejer, typisk med NEM-ID, og klagen skrives direkte i portalen.

Det er muligt at vedhæfte dokumenter til klagen undervejs. Klagen sendes gennem Klageportalen til Bornholms Regionskommune, som videresender den til Planklagenævnet med den påklagede afgørelse og det materiale, der er indgået i sagens bedømmelse.

En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal der betales et gebyr, som for privatpersoner er på 900 kr. Virksomheder og organisationer skal betale et gebyr på 1.800 kr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Klagen bliver ikke sendt videre, før gebyret er betalt, og klager har endeligt godkendt klagen. Gebyret tilbagebetales, hvis klager får helt eller delvist medhold i klagen.

En eventuel retssag til prøvelse af afgørelsen skal anlægges inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt den pågældende. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes fristen dog altid fra bekendtgørelsen.