Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Vi markerer flagdag for Danmarks tidligere udsendte 5. september

Vi markerer flagdag for Danmarks tidligere udsendte 5. september

01-09-2023

Tirsdag ​​​​​​​5. september er det den årlige, nationale Flagdag for Danmarks tidligere udsendte i internationale missioner (veteraner). Flagdagen markeres i stort set samtlige af landets kommuner - også på Bornholm.

I Bornholms Regionskommune har vi markeret flagdagen siden 2009 – faktisk som det første sted i landet. På Bornholm er der mere end 500 veteraner bosiddende, som har været udsendt inden for militæret, politiet og beredskabet, samt civilt udsendte.​

Familiearrangement søndag 3. september

Det er Bornholms Veteran Forum (BVF), der er arrangør og i år har BVF valgt at gøre lidt ekstra ud af Flagdagen, nemlig med et familierettet arrangement allerede søndag 3. september fra kl. 13.00 på Galløkken i Rønne ved Forsvarsmuseet på Arsenalvej. Her vil borgmester Jacob Trøst byde velkommen og bl.a. gøre opmærksom på flytningen af anerkendelsesstenen for bornholmske veteraner fra Rønne Havn til Forsvarsmuseet.

Der vil blive arrangeret en gåtur, være hoppeborg for børn og andre aktivitetstilbud ved Bornholms Legetøjsmuseum. Forsvarsmuseet har åbent i dagens anledning, endda med nedsat billetpris.

Arrangementet er gratis og der vil blive budt på forplejning, der også er gratis.

Parade på Store Torv 5. september

Tirsdag den 5. september fra kl. 16.30 vil der blive afholdt det traditionelle arrangement på Store Torv i Rønne. Sidste år deltog mere end 1000 fremmødte i arrangementet.

Det indledes med en større parade med flere hundrede værnepligtige, andre tjenestegørende i forsvaret, politiet og beredskabet – det hele anført af Bornholmergarden. Paraden har i år fået et nyt startsted, nemlig fra Forsvarsmuseet på Galløkken.

Årets talere er politidirektør Martin Preisz Gravesen, brigadechef Henrik Andersen fra Beredskabsstyrelsen og MF Peter Juel-Jensen.

Efter talerne vil der blive uddelt medaljer til børn og unge af bornholmske veteraner, nationalsangen vil blive sunget og derefter vil der blive budt på forplejning ved springvandet, hvor der også vil være informationstelte om veteranindsatsen på Bornholm.
Bornholms Veteranforum

Bornholms Veteran Forum (BVF) er en paraplyorganisation for 15 myndigheder og organisationer på Bornholm: Bornholms Regionskommune, Bornholms Politi, Beredskabsstyrelsen, Garnisonsregimentet, Hjemmeværnet, Danmarks Veteraner, Veteranstøtten, Folk & Sikkerhed, Forsvarsbrødrene, Bornholms Marineforening, Bornholms Forsvarsmuseum, Bornholms Garderforening, Klub Veteran Kids Venneforening, Bornholms Forsvar DSI FB og KFUM’s Soldaterhjem.

Læs mere på Bornholms Veteranforums hjemmeside, www.brk.dk/bvf