Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder UngMod sætter fokus på seksualitet og trivsel i uge 6

UngMod sætter fokus på seksualitet og trivsel i uge 6

02-02-2024

​Uge 6 bliver mange steder i hele landet brugt til at sætte fokus på unges seksualitet og trivsel. På Bornholm tilbyder UngMod flere arrangementer for nogle af øens ældste klasser. 

Tirsdag den 6. februar
Foredrag og workshop ved Sara Wernberg fra Ung-seksualitet.dk. Sara starter med et talkshow og efterføblev d​lgende vil der være gruppearbejde for elever fra 9. og 10.klasse fra Rønne skolerne. Event afholdes på Merkurvej 10 i Rønne, hvor UngMod holder til.

kl. 9.00-10.30: 10. klasseskolen og Rønne Privatskole, kl. 12.00-13.30: Søndermarkskolen og Åvangskolen. 

Onsdag den 7. februar – i samarbejde med Ungerådet
Paradisbakkeskolen og Hans Rømer skolens 9. klasser får besøg af Ungerådet og Ung med samtaleeventen "UngMod Live". Et event der handler om seksuel rådgivning blandt unge, hvor vi kommer ind på emner og spørgsmål som unge typisk går med. Emner som kønsidentitet, første gang, prævention, kønssygdomme, samtykke og grænser.

Vi starter på Paradisbakkeskolen kl.08.30-09.20 og fortsætter på Hans Rømer skolen kl. 12.00-12.50

​UngMod har netop fejret et års fødselsdag

For godt et år siden blev dørene slået op for UngMod, der er et gratis anonymt tilbud til unge mellem 12-25 år med fokus på sund seksualitet. De bornholmske unge har taget tilbuddet til sig og benytter sig af UngMods tilbud om gratis prævention, test for klamydia og rådgivning i forhold til krop, køn og seksualitet. 

De ansvarlige chefer i Bornholms Regionskommune, Sundhedschef Iben Kyhn Riis og Arbejdsmarkedschef Allan Westh glæder sig over succesen:

"Jeg glæder mig over at UngMod har fået etableret sig godt i den fysiske ramme i Ungeporten, hvor mange unge kommer med mange forskellige ønsker og behov, starter Allan Westh. Iben Kyhn Riis fortsætter: Og jeg glæder mig også over det engagement som de to medarbejdere kaster sig ud i denne opgave med. Der er tale om at "opdyrke uopdaget land" og både med den fysiske ramme, som mere og mere tager form af en klinik og med deres insisteren på at være tilstede i mange unge-arenaer, er jeg sikker på at, vi med UngMod er ved at få etableret et tilbud, der lukker et helt reelt hul i de kommunale tilbud i Bornholms Regionskommune. Det kommer os alle til glæde og gavn på både kort og langt sigt." 

Fra årsskiftet er læge Petrine Sonne blevet tilknyttet UngMod, hvilket blandt andet giver mulighed for at den unge kan få ordineret p-piller direkte ved henvendelse i UngMod. ​

For at udbrede budskabet om UngMod-klinikken, har de to rådgivere Susanne Carlsen og Lena Schenk besøgt mange af øens skoleklasser, deltaget ved forældremøde samt deltaget i events som Wonderfestiwall, Folkemødet og Bornholms Uddannelsesmesse. Herudover har UngMod pop-up besøg på Paradisbakkeskolen og Campus, og forventer at lave flere af den slags tiltag i 2024.

UngMod har klinik i Ungeporten, Merkurvej 10 i Rønne
Unge mellem 12-25 år kan komme til Drop-in hver torsdag kl. 14.00-17.00 eller ringe/skrive og aftale en tid. mobil: 61 66 01 66 mail: ungmod@brk.dk