Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder UngMod fylder 1 år – fejres på Campus

UngMod fylder 1 år – fejres på Campus

22-01-2024


For godt et år siden slog vi dørene op for UngMod – et gratis anonymt tilbud til unge mellem 12-25 år med fokus på sund seksualitet.

De bornholmske unge har taget tilbuddet til sig og benytter sig af UngMods tilbud om gratis prævention, test for klamydia og rådgivning i forhold til krop, køn og seksualitet.

De ansvarlige chefer i Bornholms Regionskommune, Sundhedschef Iben Kyhn Riis og Arbejdsmarkedschef Allan Westh glæder sig over succesen: "Jeg glæder mig over at UngMod har fået etableret sig godt i den fysiske ramme i Ungeporten, hvor mange unge kommer med mange forskellige ønsker og behov, starter Allan Westh. Iben Kyhn Riis fortsætter: Og jeg glæder mig også over det engagement som de to medarbejdere kaster sig ud i denne opgave med. Der er tale om at "opdykre uopdaget land" og både med den fysiske ramme, som mere og mere tager form af en klinik og med deres insisteren på at være tilstede i mange unge-areaner, er jeg sikker på at, vi med UngMod er ved at få etableret et tilbud, der lukker et helt reelt hul i de kommunale tilbud i Bornholms Regionskommune. Det kommer os alle til glæde og gavn på både kort og langt sigt." 

"Vi oplever, at der har været en stigende interesse lige siden vi slog dørene op", sige projektansatte sexologisk rådgiver Lena Schenk. Lena fortsætter; "vi gør meget få at nå ud til de unge på Bornholm, men vi er jo stadig kun to deltodsansatte medarbejdere, så vi kan naturligvis ikke være alle steder til alle tider. Men vi prøver os frem i forhold til forskellige grupper af unge i hele aldersspændet – og det er helt vildt spændende og udviklende. Og de unge begynder nu også at genkende os, der hvor vi kommer jævnligt. Det kan vi mærke – både på antallet af henvendelser, men også på de spørgsmål, de stiller. De tør spørge og mere og mere."

Ind til nu har de unge dog skulle henvende sig til egen læge for at få udskrevet præventionspræparater. Fra årsskiftet er læge Petrine Sonne blevet tilknyttet, hvilket blandt andet giver mulighed for at den unge kan får ordineret p-piller direkte ved henvendelse i UngMod.

"Jeg er rigtig glad for at blive en del af UngMod. Der findes efterhånden mange præventionsformer, så det er vigtigt med god tid til samtalen med de unge kvinder, for at kunne afklare hvad der passer til den enkelte og kunne justere løbende, hvis der bliver behov for det. At de to rådgivere i UngMod samtidig har mulighed for at tage en bredere samtale om trivsel og seksualitet, hvis den unge har brug for det, synes jeg er en stor styrke ved tilbuddet" udtaler læge Petrine Sonne.

For at udbrede budskabet om UngMod-klinikken, har de to rådgivere Susanne Carlsen og Lena Schenk besøgt mange af øens skolerklasser, deltaget ved forældremøde samt deltaget i events som Wonderfestiwall, Folkemødet og Bornholms Uddannelsesmesse. Herudover har UngMod pop-up besøg på Paradisbakkeskolen og Campus og forventer at lave flere af den slags tiltag i 2024.

Fødselsdagen markeres med kage til Campus elever og andre interesserede på Store torv på Campus torsdag d. 25. januar i tidsrummet kl. 11.30-12.30. Vi byder alle velkommen til at se og høre mere om tilbuddet.

​​