Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Seks efterårsuger med kunsthåndværk i verdensklasse

Seks efterårsuger med kunsthåndværk i verdensklasse

04-05-2021

I efteråret 2021 arrangerer Maker's Island Bornholm, der er et samarbejde mellem aktørerne inden for kunsthåndværket på Bornholm, for første gang Bornholm Craft Weeks. Med et stort og ambitiøst program skal Craft Weeks vise verden mangfoldigheden og kvaliteten af Bornholms kunsthåndværk. Det seks uger lange program er nu åbent for tilmeldinger, og der holdes informationsmøde for alle interesserede arrangører torsdag den 6. maj.

Langt uden for øens grænser er Bornholm kendt for sine mange dygtige kunsthåndværkere, hvilket den prestigefyldte anerkendelse som World Craft Region vidner om. Derfor sætter Maker's Island i efteråret spot på øens kunsthåndværk i et seks uger langt forløb med udstillinger, workshops, master classes, tema-events og meget mere.

Formålet med Bornholm Craft Weeks er at vise, hvorfor Bornholm har fået titel som World Craft Region, fortæller Dorthe Møller Paulsen fra Sekretariatet for Maker's Island Bornholm, hun siger:

"Vi vil gerne skabe særlige og mindeværdige kunsthåndværkeroplevelser for både bornholmere samt nationale og internationale besøgende og kunsthåndværkerkolleger fra hele verden. Vi vil tilbyde workshops, åbne værksteder, middage og guidede ture samt flere særudstillinger på museerne og gallerierne på Bornholm," siger hun og understreger, at Maker's Islands målsætning er at bidrage til øget beskæftigelse i de lokalsamfund, som kunsthåndværkerne er en del af.

Åben for tilmeldinger og arrangørmøde
Planlægningen af Craft Weeks er i fuld gang og programmet er nu åbent for tilmeldinger. Der holdes informationsmøde for alle interesserede arrangører på torsdag den 6. maj på Grønbechs Gård. Mødet henvender sig til alle, der arbejder professionelt med kunsthåndværk på Bornholm, fx som professionel udøvende kunsthåndværker, som formidler af kunsthåndværk på en institution, museum, galleri eller lignende. Alle gode idéer er velkomne.

Grundet corona og forsamlingsloft er der tilmelding efter først til mølle. Hvis der er flere end 25 personer, der tilmelder sig vil øvrige blive tilbudt virtuel deltagelse.

Tilmelding til Dorthe Møller Paulsen i Makers Island sekretariatet: makersislandbornholm@brk.dk.

Bornholm Craft Weeks er støttet af Sparekassen Bornholms Fond, LAG Bornholm og Bornholms Regionskommune.


Om Makers Island
Makers Island Bornholm er et samarbejde mellem aktørerne inden for kunsthåndværket på Bornholm. Samarbejdet skal udmønte Bornholms titel som World Craft Region i konkrete aktiviteter, der sikrer synergier, promovering, kompetenceudvikling og internationalisering.

Bag Makers Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård, Hjorths Fabrik, Det Kongelige Akademi i Nexø, 
Destination Bornholm, Business Center Bornholm med Bornholms Regionskommune i spidsen.