Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Plejehjemsbeboere er færdigvaccineret mod Corona

Plejehjemsbeboere er færdigvaccineret mod Corona

01-02-2021

Plejecentrenes beboere er nu færdigvaccineret mod Corona
Alt gik efter planen og tilmed hurtigere end ved 1. stik, da beboere på øens plejecentre fik 2. stik af vaccinen fredag og lørdag i den forgangne uge.

Trods et stort logistisk puslespil gik alt som planlagt, da beboere på alle øens plejecentre fik 2. og sidste stik i vaccinationen mod Corona.

Det skete fredag og lørdag i ugen der er gået. Medarbejdere der var på vagt ved 1. stik, og blev vaccineret dengang, fik ligeledes anden runde af vaccinen. Der var en smule vaccine i overskud, og denne blev brugt til at give 1. vaccination til frontpersonale, der var på vagt. Nye beboere, der er flyttet ind i mellemtiden, har ligeledes modtaget første stik.

Samarbejdet mellem læger, hospital og plejecentre gik glidende, hvilket kom plejecentrenes beboere til gode. Fra plejecentrene er meldingerne også, at der var en virkelig god stemningen ude hos beboerne imens vaccinationer stod på.

Den fulde effekt af vaccinerne opnås efter et par uger, og indtil andet er udmeldt, gælder de nationalt bestemte besøgsrestriktioner fortsat på Bornholm som i resten af landet. Ligeledes skal hygiejnereglerne og brug af værnemidler fortsat efterleves for at fortsætte med at mindske risikoen for smitte.

I denne uge (3. og 4. februar) gives der vacciner til de borgere, som er 65+ og modtager hjælp til både personlig pleje og praktisk hjælp i hjemmet, og som har bestilt tid til 2. vaccination.