Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Orientering om et brud på persondatasikkerheden

Orientering om et brud på persondatasikkerheden

04-10-2023

Artiklen er opdateret 5. oktober 2023 kl. 13:57.​​

​​​​

​​Bornholms Regionskommune skal herved orientere om et brud på persondatasikkerheden. Bornholms Regionskommunes leverandør, KOMBIT, har konstateret, at der har været en landsdækkende sikkerhedshændelse på Byg & Miljø-systemet Sagsbehandlerweb.

Systemleverandøren KOMBIT har konstateret, at de medarbejdere i kommunerne, der har haft adgang til Danmarks Miljøportal, og som ikke samtidig har været oprettet med adgang til sagssystemet Byg og Miljø, hvor byggesagsansøgninger foregår, i en periode har haft denne adgang. Fejlen er sket  den 11. juni 2018, hvor systemleverandøren foretog en opdatering af systemet.

Bornholms Regionskommune har ikke gjort noget galt i sin håndtering af adgang til sager i Byg og Miljø. Men i alle kommuner har der været medarbejdere med mulighed for adgang til systemet, uden at have arbejdsrelateret behov. For Bornholms Regionskommune vil det sige, at ansatte på andre tekniske områder end i Byg, der har haft arbejdsmæssig adgang til Danmarks Miljøportal, i perioden siden opdateringen, har kunne tilgå byggesager. 

Omfanget af bruddet er stærkt begrænset i Bornholms Regionskommune, da kun få har adgang til Danmarks Miljøportal. Ved en analyse af logdata for de seneste 180 dage er der identificeret 12 brugere hos Bornholms Regionskommune, som har tilgået Sagsbehandlerweb uden de nødvendige roller og rettigheder. 

På landsplan bliver der arbejdet på at identificere evt. personer, der har tilgået løsningen uden at have de nødvendige rettigheder. Og i så fald, hvorfor denne adgang er sket, og om det har været arbejdsbetinget.

Fejlen er blevet rettet, så det på landsplan ikke længere er muligt at tilgå byggesager uden de korrekte rettigheder.​ 

Bornholms Regionskommune har anmeldt bruddet til Datatilsynet.

Såfremt man måtte have spørgsmål, kan man kontakte Bornholms Regionskommunes databeskyttelsesrådgiver på mailen dpo@brk.dk​.  


Venlig hilsen
Bornholms Regionskommune