Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder BRKs medarbejdere fik ikke begrænset deres ytringsfrihed, konkluderer Ombudsmanden

BRKs medarbejdere fik ikke begrænset deres ytringsfrihed, konkluderer Ombudsmanden

20-06-2018

​Ombudsmanden har i dag offentliggjort en udtalelse i den indklagede sag om, hvorvidt BRKs kommunaldirektør, Peter Loft krænkede medarbejdernes ytringsfrihed under kommunalvalget i 2017. Konklusionen er, at medarbejdernes ytringsfrihed ikke blev krænket.

Fra Ombudsmandens offentliggørelse:

Medarbejdere i Bornholms Regionskommune kunne op til kommunalvalget 2017 læse i pressen, at de havde fået mundkurv på af deres øverste administrative chef. Ombudsmanden har nu undersøgt sagen og konkluderer, at Bornholms Regionskommune ikke har krænket medarbejdernes ytringsfrihed. 

”Medarbejderne har hele tiden haft frihed til at udtale sig på egne vegne, og det er det afgørende. Det, kommunaldirektøren har udtalt sig om, er alene, at medarbejderne ikke på vegne af regionskommunen skulle deltage i tv-programmer under valgkampen,” siger Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen. 

Rigtigst at informere medarbejderne
I sin udtalelse peger ombudsmanden dog samtidig på, at det havde været rigtigst, hvis Bornholms Regionskommune umiddelbart efter pressedækningen havde taget initiativ til at melde ud til medarbejderne, at de stadig var i deres fulde ret til at deltage i debatten på egne vegne

”Er offentligt ansatte i tvivl om rammerne for deres ytringsfrihed, påhviler det efter omstændighederne ledelsen at tage initiativ til at informere de ansatte”, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen. 

Bornholms Regionskommune har efterfølgende orienteret ombudsmanden om de tiltag, der er taget for at orientere de ansatte om rammerne for deres ytringsfrihed. Ombudsmanden foretager sig på den baggrund ikke mere i sagen.

Læs hele udtalelsen her fra Ombudsmandens hjemmeside http://www.ombudsmanden.dk/