Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Ny samarbejdsaftale mellem ledelse og medarbejdere i kommunen er på plads

Ny samarbejdsaftale mellem ledelse og medarbejdere i kommunen er på plads

26-11-2019

I den senere tid er der foregået forhandlinger mellem regionskommunens ledelse og repræsentanter for de kommunale faglige organisationerne med det formål at lande en ny samarbejdsaftale. Aftalen lægger de formelle rammer for samarbejdet i hele MED-systemet, som er det system, der sikrer medarbejderne medindflydelse og involvering på arbejdspladsen. Den seneste og nugældende samarbejdsaftale er fra september 2014.

Undervejs i forhandlingerne af den nye samarbejdsaftale har der været fokus på arbejdsmiljøet i Bornholms Regionskommune. Og der er blevet talt en del om den fælles interesse, som ligger i at gøre kommunen til en attraktiv arbejdsplads blandt andet gennem samarbejde og involvering.

Kommunaldirektør Johannes Nilsson er glad for, at forhandlingerne er foregået i et tillidsfuldt miljø med god dialog mellem parterne. Han siger:

"Forhandlingerne bliver et godt fundament at fortsætte vores samarbejde på, som skal være præget af respekt, ansvarlighed, åbenhed og tillid på alle niveauer i organisationen. Den gode arbejdsplads kommer gennem en naturlig, konstruktiv og løbende dialog mellem ledelse og medarbejderrepræsentanter."

På vegne af de fire kommunale faglige organisationer (FOA, Bornholms Lærerforening, HK Kommunal og Socialpædagogernes Landsforbund), som tilsammen har udgjort forhandlingsdelegationen for medarbejdersiden, siger Anja Juhl Kofod fra FOA:

"Med den nye aftale sender kommunen et stærkt signal om, at de ønsker et yderligere fokus på arbejdsmiljøet gennem at styrke vilkårene for de tillidsvalgte. Gennem en nær dialog skal vi i dagligdagen kunne planlægge tiden, så de tillidsvalgte får plads til at udføre tillidshvervet."

Forhandlingsparterne ser frem til at præsentere den nye version af samarbejdsaftalen for alle i Bornholms Regionskommune og i samarbejdsudvalgene. Den nye aftale gælder fra 1. januar 2020.

LINK til aftalen

På billedet ses forhandlingsgruppen bag aftalen. Fra venstre: Christian Faurholdt Jeppesen (Bornholms Lærerforening), Karen Lynn Jacobsen (HK), Anja Juhl Kofod (FOA), Elna Madvig (BRK), Michael Hjernø (BRK), Johannes Nilsson (BRK) på billedet mangler Bitten Thomsen (Socialpædagogernes Landsforbund).