Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Krøllebølle og Krølleborra viser vej i trafikken

Krøllebølle og Krølleborra viser vej i trafikken

06-10-2023

Idéen om at udskifte de lysregulerede kryds med henholdsvis Krøllebølle og Krølleborra er opstået i dialog med Anders Mahler, som er medejer af Knudsker El. Firmaet har de sidste par år stået for vedligeholdelse og reparation af lysanlæggene, og Anders har sammen med Bornholms Regionskommune tænkt, at det kunne være en sjov gimmick at udskifte de traditionelle figurer med noget mere bornholmsk. 

Anders kone har rødder til Ludvig Mahler som skrev historien om Krøllebølle. Ludvigs søn, Ole Mahler, der har rettighederne til Krøllebølle og Krølleborra var straks med på ideen, og har givet lov til at vi kan bruge figurerne vederlagsfrit.

Firmaet Swarco, som har leveret lysanlægget til Bornholms Regionskommune, godkendte og fremstillede de nye plader med de bornholmske sagnfigurer. Knudsker El sponsorerede arbejdet og afholder alle andre udgifter med at montere og eventuelt senere demontere pladerne.

Bornholms Regionskommunes borgmester, direktion samt Natur-, Miljø- og Planudvalget er blevet orienteret om tiltaget, og politiets færdselsafdeling har også nikket til ideen.

I første omgang er det ved det lysregulerede kryds på Munch Petersensvej ved udkørslen fra Bornholmslinjen, at de traditionelle figurer er udskiftet med en rød Krølleborra og en grøn Krøllebølle. Hvis det falder i bornholmernes smag vil figurerne på øens øvrige lysregulerede kryds ligeledes blive udskiftet.