Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommunen indgår ny samarbejdsaftale med Christiansøfarten

Kommunen indgår ny samarbejdsaftale med Christiansøfarten

06-06-2024

Efter længere tids ønske er der nu indgået en ny samarbejdsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Christiansøfarten. Ruten skifter status fra turbåd til skibe i fast rutefart, og kontrakten gælder for de næste 20 år. Begge parter er meget tilfredse med den nye aftale.

Nu er det lykkedes at forny den aftale, som Christiansøfarten har med Bornholms Regionskommune, der er ejer af Gudhjem Havn, hvor Christiansøfarten har sin faste plads.

Ønsket fra Christiansøfarten har været, at ændre status fra at være turbåd til at være det, som ø-farten i virkeligheden er, nemlig skibe i fast rutefart mellem Bornholm og Christiansø. Forskellen er, at man som turbåd afregner sin betaling pr. person for leje af kajplads til kommunen, og som rutefart afregnes der efter en fast gensidig aftale. 

Efter et par møder, og med inddragelse af kommunes jurister, er der nu indgået en ny og mere enkel aftale mellem Christiansøfarten og kommunen. Aftalen løber de næste 20 år, og begge parter er meget tilfredse med den nye samarbejdsaftale. 

Kim Eilif Rasch Pedersen fra Center for Trafik, Ejendomme og Drift siger:
"Vi er meget glade og tilfredse med indholdet i den nye aftale. Vi har fået en langt mere enkel og overskuelig aftale, der for kommunen betyder, at vi kan se frem til en sikker og stabil drift de næste 20 år." 

Simon Damkilde Christensen, der er en af de tre ejere af Christiansøfarten, har skubbet på for at få landet den nye aftale. Han siger:
"Vi har måttet vente et stykke tid men har haft et rigtigt fint samarbejde med kommunen. Det er dejligt, at vi i denne uge har kunnet underskrive den nye aftale, som har et langt perspektiv. Nu er vores status ændret fra turbåd til skibe i fast rutefart, og det giver os en ro og større stabilitet i forhold til vores drift, så vi er meget tilfredse".