Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Hvordan ser dit Rønne ud?

Hvordan ser dit Rønne ud?

18-01-2019

I den kommende uge vil Rønneboere blive spurgt om, hvad de sætter pris på i byen, og hvad de mener, der trænger til en kærlig hånd. Det sker som led i arbejdet med at få lagt en strategisk udviklingsplan for Rønne.

Arbejdet med en ny strategisk udviklingsplan for Rønne gik i gang i slutningen af sidste år. I den kommende uge bliver det foreløbige arbejde synligt på Rønne Bibliotek, i Rønne Idrætshal og på Campus Bornholm.

Alle tre steder bliver der opsat store kort over Rønne, hvor forbipasserende kan markere steder i Rønne, som de sætter pris på - og steder, som de mener trænger til en kærlig hånd. På biblioteket, i idrætshallen og på Campus er der også mulighed for at møde nogle af de eksterne rådgivere, som arbejder med den nye, samlede udviklingsplan. Det sker i:

Rønne Idrætshal: Tirsdag 22. januar fra 16.00-17.00
Campus Bornholm: Onsdag 23. januar fra 13.00-14.00
Rønne Bibliotek: Torsdag 24. januar fra 15.30-16.30

De eksterne rådgiverne vil i den kommende uge også besøge børnehaven Trinbrættet, 3. klasserne på Søndermarkskolen og lave interview med folk på gaden i Rønne.

Borgermøde for alle i april
Ud over alt det der sker i den kommende uge, vil der også blive holdt et borgermøde i begyndelsen af april, hvor alle er velkomne. Desuden er der etableret tre grupper, som de eksterne rådgivere vil mødes med undervejs i arbejdsprocessen, der varer frem til sommer. Dels en dialoggruppe, der går på tværs af interesser i byen. Målet med den gruppe er, at skabe dialog på tværs af Rønnes erhvervsliv, detailhandel, kultur, idræt, turismeaktører og foreninger. Derudover er der en kultur- og en idrætsgruppe, som vil sætte fokus på kultur- og idrætslivets betydning for Rønne nu og i fremtiden.

Hvis man går med tanker og ideer til arbejdet med udviklingsplanen er man velkommen til at kontakte udviklingskonsulent, Kristian Pihl fra Bornholms Regionskommune eller Søren Møller Christensen fra rådgivningsvirksomheden carlberg/christensen.

Om helhedsplanen for Rønne:
Den strategiske udviklingsplan for Rønne udarbejdes af et rådgiverteam bestående af tegnestuen Urland, rådgivningsvirksomheden carlberg/christensen, trafikanalysefirmaet Via Trafik samt markedsanalysevirksomheden Cushman & Wakefield | RED. Planen skal være udarbejdet og behandlet i kommunalbestyrelsen inden sommer 2019. Realdania støtter økonomisk arbejdet med udviklingsplanen.