Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Hold sammen om at holde Corona på afstand

Hold sammen om at holde Corona på afstand

08-09-2020

Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune sender en opfordring til alle på Bornholm om at være ekstra opmærksom på at efterleve Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at holde afstand og holde en høj hygiejne. Det sker i lyset af den stigning i antallet af smittede, som er set i Danmark henover weekenden - også her hos os på Bornholm.

Selvom stigningen på Bornholm drejer sig om et mindre antal, fem personer, er der god grund til at reagere proaktivt og bede alle på Bornholm om at være ekstra opmærksomme på at benytte sig af de fem gode råd til at forebygge smitte af virussygdomme. Selvom vi længe har praktiseret vanerne, er det nu vi skal holde fast og fortsætte de gode takter. Brug omtanke i dagligdagen og hjælp også gerne andre med at huske på, at Corona stadig skal bekæmpes med afstand og høj hygiejne.

Det er vigtigt, at vi fastholde de gode vaner, så vi undgår smitte og at måtte indføre særlige restriktioner, som dem vi så i foråret f.eks. på plejecentre, hvor beboerne i lang tid måtte være uden besøg. Eller dem der blev orienteret om på gårsdagens pressemøde, hvor 17 kommuner i hovedstadsområdet samt Odense, har måttet indføre særlige restriktioner grundet et højt smittetryk.

Vi skal passe på os selv og hinanden – og lige som sidst, handler det også nu om at passe ekstra meget på de særligt sårbare grupper såsom vores ældre borgere og personer med kroniske sygdomme. 

De fem råd der virker, når smitte skal forebygges. 

  1. Vask ofte hænder eller brug håndsprit.
  2. Host eller nys i dit ærme.
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram.
  4. Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen.
  5. Hold afstand – og bed andre tage hensyn.


Og husk, - brug mundbind i den kollektive trafik.

Annemarie Hellebek, direktør Bornholms Hospital.
Trine Dorow, servicedirektør Bornholms Regionskommune.