Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Høringsfristen for planerne for højspændingsstationen til energiøen bliver forlænget

Høringsfristen for planerne for højspændingsstationen til energiøen bliver forlænget

06-05-2024

OPDATERING 13. maj 2024: ENERGISTYRELSENS REDEGØRELSE ER OFFENTLIGGJORT I DAG 13. MAJ Energistyrelsen offentliggør Plan for Program Energiø Bornholm | Energistyrelsen (ens.dk)​. ​​​

Borgmester Jacob Trøst imødekommer et borgerønske om at få forlænget høringsperioden for planerne for højspændingsstationen til Energiø Bornholm. Høringsperioden er nu forlænget til 16. juni. 

Ønsket om at få forlænget høringsfristen kom fra en gruppe borgere på borgermødet, der blev holdt sidst i april. Baggrunden for ønsket er, at Energistyrelsen endnu ikke har offentliggjort deres miljørapport for den samlede plan. Dermed har borgerne endnu ikke fået besvaret de spørgsmål og kommentarer, som de indsendte til den tidligere høring.

Høringsfristen forlænges derfor en måned og fastsættes nu til den 16. juni. Den politiske behandling og endelige godkendelse af planerne udsættes med tre uger og vil dermed blive behandlet på Kommunalbestyrelsens møde den 10. oktober. 

Høringssagen og dens materiale ligger her på kommunens hjemmeside: Høringer og afgørelser Høring af planerne for højspændingsstationen til Energiø Bornholm (brk.dk)