Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Etablering af cykelstier ensretter Torneværksvej i Rønne fra uge 32-44

Etablering af cykelstier ensretter Torneværksvej i Rønne fra uge 32-44

27-07-2023

Torneværksvej i Rønne ensrettes i ugerne 32-44. Der anlægges cykelstier og fortov på begge sider af vejen, så forholdene bliver bedre og mere sikre for de mange cyklister og fodgængere, som færdes i området.

Langs Torneværksvej i Rønne ligger idrætsfaciliteterne som perler på en snor - idrætshaller, fodboldbaner, atletikstadion, fitnesscentre, tennisbaner, svømmehal, bowlinghal og legeplads. Det betyder heldigvis, at mange mennesker og især børn og unge færdes i området på cykel og til fods på vej til sport- og fritidsaktiviteter. Inden den mørke tid for alvor går igang vil trafiksikkerheden være forbedret, for nu kommer der cykelstier og fortove langs strækningen.

Der bliver etableret cykelstier og fortorve på begge sider af Tornværksvej fra den eksisterende cykelsti, som krydser Torneværksvej ved Rønne Idrætshal og Åvangsskolen og Campus Bornholm, og frem til indkørslen ved Rønne Svømmehal.

Anlægsprojektet betyder, at Torneværksvej vil være ensrettet i retning fra centrum og ud mod ringvejen i ugerne 32-44. Der bliver skiltet til omkørsel for trafik fra ringvejen og ind mod Rønne by. Projektet udføres af Jens Møller Gudhjem A/S for BRK Vejmyndighed. 

Finansieringen til de nye cykelstier kommer blandt andet fra en statslig pulje til etablering af cykelstier​​, som bidrager med større trafiksikkerhed​ og bedre sammenhæng i et område.