Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Debat på Folkemødet om lukningstruet Bornholmsk tilbud til unge

Debat på Folkemødet om lukningstruet Bornholmsk tilbud til unge

12-06-2024

Torsdag den 13. juni kl. 16.00-16.45 på D12 holder Bornholms Regionskommune i samarbejde med Hvidovre kommune en debat om erfaringerne med Ungdomsmodtagelser i vores kommuner. Vi spørger, om det er tid til, at vi i Danmark beslutter at unge i hele landet skal have adgang til rådgivning om trivsel og sund seksualitet samt gratis prævention og klamydiatest.

UngMod Bornholm lukker ved udgangen af 2024 medmindre kommunalbestyrelsen prioriterer tilbuddet til budget 2025. Tilbuddet har de indtil nu været delvist finansieret af statslige puljemidler fra Sundhedsstyrelsen. Vi håber med debatten at belyse, hvad unge bruger klinikkerne til og hvad de kan gøre for at udbedre ulighed i sundhed, nedsætte klamydiasmitte samt aftabuisere sex, krop og køn blandt unge.


Sex-klinikker til unge – virker det i Danmark?

Unge skal i dag navigere i en verden, hvor de har adgang til porno fra barnsben, SoMe påvirker deres selvværd, mange, især unge mænd, har svært ved at tolke samtykke og klamydia er i stigning. Samtidig er seksualundervisningen i skolen af ringe kvalitet. I Sverige har de haft Ungdomsmodtagelser i 50 år, klinikker hvor unge kan få rådgivning om krop, køn og seksualitet, prævention og test af kønssygdomme. I Danmark har syv kommuner lignende klinikker, hvoraf tre er i toårige forsøgsperiode under Sundhedsstyrelsen. Virker konceptet i Danmark?

Hvilke behov udfylder klinikkerne, som ikke før har været mødt? Hvilken betydning har det for de unge? Er det på tide, at Danmark får klinikker for unge i hele landet, som de har i Sverige? Kom og deltag i debatten med forsøgskommunerne, eksperter og politikere.

 

Deltagere i debatten:

Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen

Amar Dlakic, Ungerådet Bornholm

Trine Dorow, velfærdsdirektør Bornholms Regionskommune

Sannie Gøtze, sundhedsplejerske UngeLiv Hvidovre

Moderator: Susanne Carlsen, Bornholms Regionskommune

 

Spørgsmål kontakt Susanne Carlsen: 24759428​