Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Danmark spiser sammen - Nu kun for mænd

Danmark spiser sammen - Nu kun for mænd

08-04-2024

​​​Sct. Nikolai Kirke og Bornholms Regionskommune inviterer mænd til fællesskab, samvær og gratis fællesspisning. Invitationen er i anledning af folkebevægelsen mod ensomheds årlige kampagne, Danmark spiser sammen

Præstegårdsladen i Rønne slår igen dørene op til endnu et Danmark spiser sammen arrangement. Denne gang kun for mænd.

"Vi tror på, at fællesskaber hvor mænd møder mænd, kan noget særligt, for nogle mænd. Og det er de mænd vi inviterer ind til det her arrangement. Man kan komme alene eller man kan invitere en nabo eller ven med. Alle vil føle sig velkomne, uanset om man kommer alene eller følges med en anden." Siger Betina Juhl Tychsen, Frivillighedskonsulent i Bornholms Regionskommune, og medarrangør på Danmark spiser sammen.

Denne gang har arrangørerne udvidet tilbuddet til ikke kun at være et enkelt arrangement. Alle som har lyst bliver efterfølgende inviteret til en række fællesspisninger, som Rønne kirke vil stå for. Detaljerne omkring konceptet er ikke helt på plads endnu:

"Vi håber, at de mænd som møder op, har lyst til at være med til at forme det her fællesskab. Derfor har vi ​heller ikke udtænkt et færdigt koncept. Der skal være plads til inputs fra dem som kommer og vil være med. Det vi dog har på plads, er stedet, og at vi på en eller anden måde skal have et måltid sammen, ligesom vi gør det når vi mødes første gang til Danmark spiser sammen, kun for mænd" Siger Peter Hauge Madsen, Præst i sct. Nikolaj og medarrangør på Danmark spiser sammen.

I uge 45 kører den landsdækkende kampagne; Danmark spiser sammen.

Som medlemsorganisation af Folkebevægelsen mod ensomhed, ønsker Bornholms Regionskommune, i samarbejde med Sct. Nikolaj Kirke, at lave et initiativ som kan forebygge og afhjælpe ensomhed. Ønsket er, at arrangementet må blive en anledning til at mennesker mødes, og der kan opstå nye bekendtskaber. Kampagnen Danmark spiser sammen er et tilbagevendende initiativ, som kører to gange om året. Formålet med kampagnen er, at sætte fokus på ensomhed gennem måltidet. Betina Juhl Tychsen håber, at samarbejdet mellem Rønne kirke og kommunen, kan være et godt eksempel på, hvordan kommunen kan samarbejde med civilsamfundet om at skabe fællesskaber, hvor mennesker har mulighed for at få nye venskaber.

Middagen foregår d. 22. april kl. 17.30 – 20.00 i Præstegårdsladen på Pistolstræde 12 i Rønne. Der vil blive serveret en to-retters menu og fællessang fra højskolesangbogen. Arrangementet er alkoholfrit.

 

Fakta:

  • Hver femte mand har sjældent eller aldrig nogen at tale fortroligt med. Blandt de 35‐39 årige er det 27%
  • 50% af de mænd i 25‐39 års alderen, der aldrig eller sjældent har fortrolige, er enlige. Og en tredje‐ del af alle enlige har sjældent eller aldrig nogen at tale fortroligt med.
  • En fjerdedel af denne gruppe mænd uden fortrolige er kortuddannede.

Kilde: Microsoft Word - PM februar 2023 om mænd trivsel (sundmand.dk)

Tilmelding til Peter Hauge Madsen på phm@km.dk eller på telefon 29 41 83 95

For yderligere information henvendelse til Betina Juhl Tychsen, Frivillighedskonsulent i BRK på betina.juhl.tychsen@brk.dk eller på telefon 52 76 50 82 eller Peter Hauge Madsen på phm@km.dk eller på telefon 29 41 83 95

Seneste tilmelding er torsdag den 18. april kl. 12.00. Tilmeldingerne er efter først-til-mølle princippet, og der er kun 15 pladser.