Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Chefen for det nationale Veterancenter besøger Bornholm

Chefen for det nationale Veterancenter besøger Bornholm

04-03-2024

KimSimonsen chef for det nationale veterancenter.jpg
Kim Simonsen overtog kommandoen af Veterancentret for et år siden, og i dag besøger han Bornholm.

Chefen for det nationale Veterancenter i Ringsted, oberst Kim Simonsen, besøger i dag Bornholm, hvor han bl.a. mødes med borgmester Jacob Trøst og deltager i Bornholms Veteran Forums repræsentantskabsmøde. Obersten besøger desuden Almegårds Kaserne og besøger KFUM's Soldaterhjem, der bl.a. huser Klub Veteran Kids – et klubtilbud for børn og unge af veteraner, samt Veterancaféen.

Af landets ca. 40.000 veteraner, tidligere udsendte i danske internationale missioner, er mere end 500 bosiddende på Bornholm. Det omfatter personer fra militæret, politiet, beredskabet samt civilt udsendte.

Bornholms Veteran Forum siden 2016
I 2016 blev der på Kommunalbestyrelsens foranledning vedtaget en fælles veteranpolitik på Bornholm, udarbejdet i samarbejde med andre myndigheder og en række foreninger med særlig fokus på indsatsen blandt veteraner. Samme år blev Bornholms Veteran Forum (BVF) etableret som en paraplyorganisation for samarbejdet, med sekretariat og driftstilskud stillet til rådighed af kommunen.

Veteranindsatsen på Bornholm sigter på anerkendelse af de tidligere udsendte gennem bl.a. afholdelse af den årlige Flagdag 5. september, støtte til beskæftigelse, børn og andre pårørende, samt opsøgende indsats overfør veteraner med lidelser af forskellig art og behov for støtte.

Link: www.brk.dk/bvf

​Bornholms Veteran Forum (BVF) består af følgende medlemmer:
Bornholms Regionskommune, Bornholms Politi, Beredskabsstyrelsen på Bornholm, GHR Opklaringsbataljonen, Det Bornholmske Hjemmeværn, Danmarks Veteraner/Veteranstøtten, Folk & Sikkerhed, Forsvarsbrødrene, Garderforeningen, KFUM's Soldaterhjem, Forsvarsmuseet/Kastellets Venner, Bornholms Marineforening og Klub Veteran Kids Venneforening.