Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bornholm glæder sig til at tage imod Kongeparret

Bornholm glæder sig til at tage imod Kongeparret

31-07-2024

Det bliver en både festlig, folkelig og fornøjelig dag, der venter forude, når Kongeparret besøger Bornholm mandag den 19. august i forbindelse med årets sommertogt. Hen over dagen vil Deres Majestæter besøge udvalgte bornholmske perler – både inde og ude.

Livgardens Musikkorps slår tonerne an til en festlig velkomst, når Kongeskibet Dannebrog anløber Rønne Havn den 19. august, og Kongeparret kan se frem til et varieret dagsprogram for deres besøg.

En karettur gennem Rønne for Kongeparret og borgmester Jacob Trøst triller dagen godt i gang. Kareten stopper ved Rønne Theater der sidste år rundede 200 år, og trods alderen er et meget vitalt teater, som lægger hus til mange brugere og foreninger året rundt. Fra Rønne og teateret går turen videre til Grønbechs Gård i Hasle, som er Bornholms center for kunsthåndværk, der er et erhverv i vækst på Bornholm. Fra Grønbechs Gård lægges der an til Ekkodalen og en vandretur, som fører til bålhytten ved Hareløkkerne. Her vil dagens frokost baseret på bornholmske fødevarer blive indtaget. Med fyldte maver går turen videre til Bornholms største og meget besøgte rundkirke, Østerlars Rundkirke. Fra den karakteristiske kirke går turen tilbage til Rønne, hvor der venter Kongeparret et besøg på det Gamle Elværk. Elværket huser i dag en udstilling om Energiø Bornholm og Baltic Energy Island. Baltic Energy Island Fonden arbejder for, at Energiø Bornholm skaber lokal vækst og er afsæt for uddannelse og innovation bl.a. ved, at DTU etablerer et residential college i det gamle fredede elværk i Rønne. Om aftenen afholder Kongeparret en reception på Kongeskibet Dannebrog.

Borgmester Jacob Trøst ser frem til, at Kongeparret sammen besøger øen, han siger:
"Jeg tror, at hele Bornholm glæder sig meget til besøget, og jeg håber, at Kongeparret gennem dagens program får en god fornemmelse af al den herlighed og historie, Bornholm har at byde på. Og at de samtidig kan se, at vi også er et samfund i en spændende udvikling, som omfavner både kunst og kunsthåndværk af høj kvalitet, en livlig kultur og en spændende og væsentlig erhvervsudvikling."

Kontakt i forbindelse med besøget og programmet:
Besøgskoordinator Inge Mogensen, Staben Sekretariatet tlf. 56 92 10 24 eller e-mail: Inge.Mogensen@brk.dk