Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder 1200 medarbejdere får nyt arbejdstøj

1200 medarbejdere får nyt arbejdstøj

11-08-2023

Center for Ældres og Center for Sundhed og Forebyggelses ca. 1200 medarbejdere, der passer og plejer øens ældre, skal have nyt arbejdstøj. Det gamle tøj er ved at være udtjent og skal derfor skiftes.

Centrene har indgået en aftale med Victor Vask A/S om leje og vask af arbejdstøj.

Samtlige ca. 1200 medarbejdere skal have taget mål til det nye tøj, og det sker i ugerne 33-39, dog ikke uge 36. Opmålingen tages af Victor Vask A/S, der kommer rundt til medarbejderne på ni lokationer.

- Vi ser meget frem til at få det nye tøj, hvor der er lidt flere valgmuligheder, så man selv kan vælge, hvad man har det bedst i. Vi kan fx vælge at have en t-shirt på i stedet for skjorte. Der er også lidt flere farver på tøjet, siger Charlotte Lind, der er tovholder på tøjprojektet.

Det er en kæmpeopgave, som firmaet Viktorvask hjælper med at løse ved at være tilstede på ni lokationer i disse uger, så regionskommunens medarbejderne kan få taget mål tæt på deres arbejdsplads.

- Vi har nu landet en rigtig god aftale om ny beklædning til medarbejderne i Center Ældre. Medarbejderne har med denne aftale fået en større tøjpakke og flere valgmuligheder. Vi glæder os meget til at få det nye tøj, siger Annette Larsen, distriktsleder af distrikt Nord, Center for Ældre

Victor Vask A/S vil have den valgte beklædning med i alle størrelser og alle farver, så medarbejderne kan se og prøve, før de vælger deres egen pakke.

- Vi glæder os over, at medarbejderne får en tøjpakke, hvor har de har haft en stor grad af medindflydelse på sammensætningen af tøjstykkerne og flere farver at vælge i mellem, så det bliver individuelt i udtryk og pasform, siger Helle Irene Holm, leder af sygeplejen.

Der går dog lidt tid inden tøjet er syet. Faktisk tager det et års tid inden tøjet er syet og leveret. Bornholms Regionskommune forventer at modtage tøjet i løbet af november 2024.

En gruppe på 18 personer, der arbejder i ældreplejen, har samarbejdet tæt om at vurdere og udvælge fremtidens beklædning, der lever op til krav om bl.a. lang holdbarhed, pasform, elasticitet, lommer, vaskbarhed og hygiejne. Testgruppen har afprøvet det nye tøj i fire uger.

Ifølge regionskommunens aftale med Victor Vask A/S tilbageleveres det udtjente arbejdstøj, der skal genanvendes og håndteres miljø- og klimavenligt.​