Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Østre Skole på vej mod at blive til sundhedshus

Østre Skole på vej mod at blive til sundhedshus

18-12-2020
Arbejdsmarkedspensionskassen PKA har fået positiv respons på et købstilbud på den tidligere Østre Skole i Rønne. I et fremtidigt samarbejde med Bornholms Regionskommune og en gruppe lokale selvstændige på sundhedsområdet håber PKA at kunne lægge fundamentet til et nyt tværfagligt sundhedshus på øen.

Efter en gennemført udbudsrunde valgte Bornholms kommunalbestyrelse torsdag aften at give PKA mulighed for at købe en større grund, der tidligere har huset Østre Skole. Området kan nu få nyt liv i et tredelt samarbejde mellem Bornholms Regionskommune, PKA og den lokale forening Rønne Center for Sundhed og Trivsel. En række betingelser skal dog stadig falde på plads for at gøre aftalen endegyldig, men de tre parter er enige om projektets potentiale. 
 
Stræber efter tværfagligt samarbejde om forebyggelse og bedre sundhed.
Tanken er at bygge et moderne sundhedshus med plads til flere fagligheder under samme tag og formentlig også med plads til både café, mødefaciliteter og lokalt foreningsliv.

Foreningen Rønne Center for Sundhed og Trivsel håber med tværfagligt samarbejde at kunne hæve sundhedsniveauet og søsætte nye forebyggende tiltag, som foredrag om sundhed for en bred målgruppe.

PKA, de selvstændige sundhedsudbydere og Bornholms Regionskommune skal i det nye år drøfte mulighederne for det fremtidige samarbejde.