Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Øens kunsthåndværkere modtager 165.000 kr. til udvikling af erhvervet

Øens kunsthåndværkere modtager 165.000 kr. til udvikling af erhvervet

02-12-2019

World Craft Region Bornholm (Makers Island), der er et samarbejde mellem alle aktører indenfor det professionelle bornholmske kunsthåndværk, har i dag modtaget nyheden om, at de har fået bevilget 165.000 kr. fra Øernes Kunstfond.

Pengene skal bruges som direkte støtte til at udvikle kompetencerne hos øens professionelle kunsthåndværkere. Dorthe Møller Paulsen, der er ansat af kommunen som projektleder, siger:

"Det er fantastisk, at vi har fået bevillingen. Det betyder, at vi kan igangsætte det fulde kompetenceudviklingsprogram, som der har været arbejdet på i nogle måneder. Det har hele tiden været meningen at lave et tilbud til øens kunsthåndværkere fra januar 2020, og med bevillingen kan vi nu lave den store pakke, hvor der blandt andet kommer til at indgå en mentordag med eksperter".

Kompetenceudviklingsforløbet er et projekt, som er udviklet af styregruppen for World Craft Region Bornholm. Styregruppen arbejder i det hele taget for at omsætte det potentiale, der ligger i at være udnævnt som World Craft Region til konkrete aktiviteter, som skaber værdi for kunsthåndværket og for Bornholm.

Øernes Kunstfond er en ud af to regionale kunstfonde, som er administreret af Kulturministeriet. Fonden har i denne omgang støttet 17 projekter, der skal sætte endnu mere gang i kulturelt iværksætteri på de danske øer. Og her i blandt altså også projektet på Bornholm.