Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Sammen er vi seje - stort program for frivillig-ugen

Sammen er vi seje - stort program for frivillig-ugen

17-09-2018

Frivillig Fredag er den tilbagevendende nationale dag, hvor det frivillige engagement fejres. Temaet for Frivillig Fredag er i år "sammen er vi seje" – at være sej, at være udholdende og at være ukuelig. Noget af det, der gør frivilligheden så værdifuld, er, at den skaber fællesskaber. Meningsfulde fællesskaber, hvor vi er seje sammen!  Frivillig Fredag er altid den sidste fredag i september, som i år er den 28. september. Dagen afholdes igen i år i Aakirkebyhallerne kl. 13-17. Læs programmet her og se det i pressen.

Vil du også være frivillig?

I ugen op til (uge 39, 24.-28. september) Frivillig Fredag sætter Bornholm fokus på de potentielle frivillige. Dem af os, der egentlig gerne vil være frivillige, men som ikke lige er kommet i gang. Typisk fordi ingen har spurgt, om vi vil deltage, eller fordi vi ikke lige ved, hvor vi skal henvende os. Er du nysgerrig på at være frivillig, så grib chancen og tag ud på øen og se, hvad du kan deltage i som frivillig. Sport, kultur og sociale aktiviteter, hvor er din interesse?

Åbent hus og meget mere

Nogle foreninger og kommunale institutioner har tilmeldt sig et fællesprogram med invitation til åbent hus arrangementer, se mere i nedenstående program. De glæder sig til at se dig.

Spørgsmål til programmet for uge 39 eller andet omkring Frivillig Fredag og frivillighed generelt kan rettes til frivillighedskoordinator Birgitte Eybye på mail birgitte.eybye@brk.dk telefon 56 92 60 56 eller mobil 30 18 22 73.

Ps. Husk på, at du altid kan gå ind på frivillighedsportalen www.frivilligbornholm.dk, hvor der bl.a. står mange opslag om frivillig jobs, og hvor du som borger kan invitere ind til fælles fritidsaktiviteter.

Klik på linkProgram 2018 Frivillig ugen 39.docx 

Program for uge 39 - Frivillig Fredag ugen – 2018

Hvem inviterer

 

Hvornår sker det Hvad sker der på dagenHvem er vi

Aktivitetscenter i Rønne

 

Sted: Paradisvej 83, Rønne

 

Kontakt person: Gulla Christoffersen

Tlf.: 30 18 04 56

Gulla.Christoffersen@brk.dk

 

Åbent hus hele ugen mandag til og med torsdag fra kl. 8.30 - 18

På aktivitetscentrene har vi brug for frivillige til alle de mange forskellige aktiviteter- her er alt fra IT, sang, træværkssted, maling til sprog og mad og meget mere.

Så kig forbi - måske du har lyst til at være frivillig på en af aktiviteterne eller starte en ny aktivitet?

Se mere om ugens aktiviteter og tider på vores hjemmeside https://www.brk.dk/Borger/Seniorer/Aktivitetscentre/Sider/Aktivitetscentre.aspx

 

Aktivitetscentret er et åbent tilbud for efterlønnere og pensionister.

De frivillige står som holdledere på de forskellige aktiviteter, der foregår gennem ugen.

Du er altid velkommen på centret som frivillig, eller hvis du vil deltage i en aktivitet. Håber at se dig.

Formand Poul Larsen Tlf.: 22 95 36 41

 

Bornholmske Flygtningevenner - en del af Dansk Flygtningehjælp

 

Sted Nexø Bibliotek,

Kildestræde 16, Nexø

I mødelokalet

 

Kontaktperson

Anne Marie Brems

Tlf.: 22 88 46 67

ambrems@gmail.com

 

Mandag

24.sept.

kl. 18-20

 

Åbent hus for flygtninge og alle andre. Vi hygger og snakker, hjælper med det danske sprog, hjælper med at læse og forstå skrivelser fra myndigheder...

Mød bare op - du behøver ikke melde dig til.

Overvejer du at blive frivillig i Bornholmske Flygtningevenner, er dette en måde at snuse til vores arbejde og sammenhold på. Du er også velkommen, hvis du "bare" er nysgerrig.

Bornholmske Flygtningevenner, der er en del af Dansk Flygtningehjælp, arbejder for, at der skabes anledninger til, at flygtninge møder danskere, så de der igennem bliver bedre indsluset i det danske samfund.

Bornholmske Flygtningevenner arbejder for, at der gennem mødet skabes forståelse og tolerance, således at flygtninge hverken menneskeligt eller socialt bliver isoleres.

Rønne Vineyard

Sted Store Torvegade 47 B, Rønne

 

Kontaktperson Kasper Thorskov

Tlf.: 26 21 52 26

thorskov@gmail.com

 

Tirsdag 

24. sept.

kl 19-21.30

Rønne Vineyard slår dørene op til en hyggelig aften, hvor alle kan være med.

Vi kører på frivillig arbejdskraft og er lidt på forkant med julen, inden det går løs, så denne dag skal der klippes julekort til Børnenes Julehjælp – Bornholm, som er et projekt i Rønne Vineyard, hvor vi hjælper trængte bornholmske familier til en god jul.

Rønne Vineyard er en moderne, hjertevarm og relevant kirke, som gør en konkret og mærkbar forskel for mange mennesker på Bornholm.

Vi er som en stor, åben familie, med mange forskellige nationaliteter og baggrunde. Her er der masser af plads til dig, og du kan være lige præcis den, du er, uanset hvor du er i livet, og hvad du tror på!

 

Værftet, Nexø - kristne skatercenter, legeland og cafe

Sted Kystvej 2, Nexø

Kontaktperson

Dorthe Pedersen, daglig leder

Tlf.: 22 74 91 61 vaerftet@yfc.dk.

Onsdag

26.sept.

kl. 9-12

På dagen kan du se, hvad der sker af spændende ting, og tale med de frivillige. Vores største behov for frivillig hjælp er i weekender og skoleferier, samt gennem ugen at passe cafeen, rengøring og andet praktisk arbejde.

Har man ikke mulighed for at kigge forbi Værftet i det pågældende tidsrum, er man altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

Vi håber på at se dig!

Værftet er en indendørs skaterhal, et legeland og en lille cafe på Nexø havn. Værftet drives not for profit af frivillige ildsjæle, og det er vigtigt for os, at de frivillige behandles godt og bliver en del af fællesskabet.

Værftet har en kristen profil, og vores mål er at være en platform for socialt og kirkeligt arbejde, hvor vi ønsker at give alle børn og unge en fair chance for at møde Gud.

Al overskud går til at vedligeholde og udvikle Værftets aktiviteter.

 

Plejecenter Aabo/Stjernen

Sted Doktorbakken 10, Aakirkeby

 

Kontaktperson  

Maria Holm-Mortensen

Tlf.: 61 66 09 61

Maria.Holm-Mortensen@brk.dk

 

 

Onsdag 26. sept. kl. 14.00

 

 

Alle er velkomne til at deltage i Bankospil i Stjernen. Her samles beboere en gang om måneden til en eftermiddag med bankospil, kaffe og en portion hygge og gode grin. Vi sørger for præmier, kaffe og spilleplader.

Bankospil er en aktivitet, som har stor værdi for mange; som samværsform, som hjernegymnastik, og som noget, der bringer minder frem.  Jo flere frivillige, der kommer til banko, jo flere beboere har fuldt udbytte af aktiviteten, da mange kan have brug for lidt hjælp til eks. at se og høre numrene i tide.

 

Stjernen er Åbos samlingspunkt. Det er her, beboere mødes på tværs af plejecentrets 5 afdelinger. På døren står skrevet: Her hvor stjernestunder opstår. Stjernen er kaffestue, biograf, festsal, bankohal, træningscenter, drivhus og meget andet

Som frivillig kan du hjælpe med til nuværende aktiviteter, eller du kan sætte gang i noget helt andet, som du brænder  for.

Kulturhuset Vennepunktet

Sted Østergade 54, Rønne

Kontaktperson
Tina Menzel

Tlf.: 30 18 22 19 tina.menzel@brk.dk

Onsdag

26. sept.

kl.14.30 – 16

Kulturhuset Vennepunktet inviterer indenfor til onsdagscafe, hvor der er frivillige, der bager og arrangerer aktiviteter, eks. spil og oplæsning.

Kig forbi og se, om det kunne være noget for dig at være frivillig i huset, og måske at byde ind med nyt.

Gode idéer er velkomne. Vi glæder os til at se dig.

 

Kulturhuset er ramme om en række forskellige aktiviteter for voksne udviklingshæmmede.

Dans, fester med levende musik, grillaftener, caféaftener, kreativt værksted, cykeltræning med mere.

 

Sprogcentret på Campus Bornholm

Sted Merkurvej 10, Rønne

Kontaktperson

Kristine F. Pedersen,

Underviser

Tlf.: 28 10 81 82
kfp@cabh.dk

 

Onsdag 26.sept.kl. 17-19

Sprogcentret åbner dørene op, og uddannelsesleder og undervisere og evt. nuværende kursister vil fortælle om sprogcentret og om aktiviteter, hvor du kan være frivillig.

Frivillighedsmedarbejder fra BRK fortæller om samarbejdet med sprogcentret omkring brug af frivillige – bl.a. om lektiehjælperordningen.

Sprogcentret på Campus Bornholm udbyder danskuddannelserne, som er rettet mod voksne udlændinge, der ønsker at lære dansk.

Klemensker sogns lokalhistorie, Klemensker Skole, lokale 4

 

Sted

Sct. Klemensgade 26, Klemensker

 

Kontaktperson

Arkivleder Hans Jeppsen
Mobil 22 30 17 31

hans@magleminde.dk

Onsdag

26. sept.

kl. 19.00

 

Foredrag ved Jesper Vang Hansen, om

Klemensker i 1700-tallet, oplevet gennem Nørre Herreds Tingbøger.

 

Der vil undervejs blive serveret kaffebord til en pris af 25 kr. pr. deltager.

 

I Klemenskers lokalarkiv studerer og arkiverer vi historie, som vedrører det gamle Klemensker sogn. Vi har mange gæster, som søger hjælp med forskelligt, oftest noget med familie født i sognet.

 

Som frivillig i foreningen består meget arbejde med sortering og arkivering, men også i at digitalisere de gamle håndskrevne historier, vi har i arkivet, så de eventuelt kan komme på vores hjemmeside.

Humanistisk samfund Bornholm

Sted Bornholms Bibliotek, Rønne. Lokale 3.

 

Kontaktperson:

Uni Houmann.

Tlf..: 27 85 05 68

Mail: uni@hs.dk

 

Onsdag

26. sept.

kl. 19.00

 

Cafémøde: Humanist, hvorfor?

Kom og hør om vores forening, hvad humanisme står for, og deltag i en uformel debat om de humanistiske værdier, og hør mere om de emner, der er til debat ved vores cafémøder.

Der vil være kaffe/kage. Vel mødt.

 

 

 

Humanistisk samfund, HS, arbejder for et samfund, hvor alle livssyn er ligestillede. På Bornholm er vi en lille gruppe engagerede mennesker, der mødes en gang om måneden til diskussionsaftener og foredragsaftener gennem året.

 

Som frivillig i foreningen kan du bistå ved forberedelse/ afholdelse af Humanistisk Konfirmation, HEO (Humanistisk Eksistentiel Omsorg), planlægning af cafémøder og foredrag, og hjælpe til i forbindelse med HS deltagelse i Folkemødet.

Nørremøllecenteret – plejecenter, lokale 2

(Indgang i glaspartiet ved træning og følg skiltet)

 

Sted

Paradisvej 68, Nexø

 

Kontaktperson

Inge Gulstad

Tlf.: 21 74 38 53

Inge.Gulstad@brk.dk

 

 

 

 

Fredag

28. sept.

kl: 10 - 11.30 

Har du lyst til at blive frivillig på Nørremøllecentret, så kom og hils på til "fredagshygge med beboerne", hvor du kan få en snak med beboere, andre frivillige og ansatte og høre, hvad vi har af aktiviteter, og måske har du forslag til nye. 

Vi håber at se dig.

Eksempler på frivillige opgaver på Nørremøllecentret:

  • Banko, dans og fredagshygge 1-2 gange om måneden ca. 1 ½ time
  • Vise billeder og fortælle om rejser eller andet
  • Hjælpe ved større arrangementer musik, optræden, fest osv.
  • Ledsager eller chauffør på ture i vores egen lille bus.
  • Sang, stolegymnastik 2-4 gange om måneden på en af afdelingerne.
  • Besøgsven, besøg afdelingen eller en enkelt beboer til hyggesnak over en kop kaffe eller måske en lille spadseretur.
  • Hundelufter
  • andet

 

Red Barnets genbrugsbutik

Sted

Lille Torv 16, Rønne

Kontaktperson

Martin Jensen

Tlf.nr. 24 83 06 05

martinjensenbornholm@gmail.com

 

 

Fredag

28.sept.

kl. 11-16.

Kom ind og få en kop kaffe og en snak om frivillighed i Red Barnet på Bornholm.

Vores seje frivillige tilbyder denne dag også ansigtsmaling til børnene.

Red Barnet Bornholm har flere frivilligopgaver:

- Vi har en genbrugsbutik, hvor de frivillige modtager børnetøj og legetøj, som sælges i butikken.

- Vi har også en familieoplevelsesklub, hvor de frivillige arrangerer aktiviteter for børn og deres forældre.

- Derudover har vi Landsindsamlingen, hvor frivillige indsamler penge med henblik på, at hjælpe børn i Danmark og i udlandet.

- Vi har endvidere bestyrelsen for lokalafdelingen, hvor de frivillige sørger for organiseringen af ovenstående frivilligaktiviteter.