Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Indflydelse & Politik Projekter Vi mødes i det grønne

Vi mødes i det grønne

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Vi mødes i det grønne er et kommunalt, borgerdrevet områdefornyelsesprojekt. Bornholms Regionskommune driver og udfører projektet i tæt samarbejde med by-, borger- og idrætsforeninger i de fire bornholmske byer Aarsballe, Klemensker, Nyker og , som til sammen går under navnet 4-KLØVER-KLYNGEN.

Ni nye mødesteder i naturen

Projektet betyder, at der i løbet af 2025 kommer i alt ni nye mødesteder i naturen og i landskabet omkring de fire byer. I deres arkitektoniske udformning vil de nye mødesteder fremhæve det enkelte steds kvaliteter og tage udgangspunkt i naturværdierne i området.

Projektet har også fokus på de stier og mindre veje, som allerede i dag i en vis udstrækning forbinder mødestederne. Det skal gøres nemmere og tryggere at færdes for både unge, ældre og dem midt i mellem.

Bedre skiltning og vejvisning skal hjælpe borgere og gæster til, hvordan de kan komme omkring i området og få øje på oplevelser og værdier.

Vi mødes i det grønne skal synliggøre kultur- og naturværdier og landsskabskvaliteter i og omkring klyngens byer. Det skal bidrage til at styrke livskvaliteten og sammenholdet blandt borgerne ved at inspi​rere flere til at benytte de udendørs mødesteder og gøre brug af den nære natur til samvær og bevægelse i dagligdagen.

Sammen øger vi byernes attraktion

Ved at rykke tættere sammen og i højere grad benytte hinandens tilbud, er det målet at styrke og opgradere attraktionen og kvaliteterne ved klyngens byer og naturområder. Vi mødes i det grønne bidrager derfor til, at de fire lokalsamfund fortsat er attraktive at besøge og bo i.

I denne præsentation kan du få et indblik i, hvad der er i vente.

​​​Tidsplan

​Projektet blev politisk godkendt i marts 2023. Mødestederne vil stå færdige senest i efteråret 2025. 


Finansieringen af projektet​

Vi mødes i det grønne er finansieret af penge fra ​​​​den filantropiske forening Realdania, Lokale- og Anlægsfonden, Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Brandforsikring, Bornholms Andelsmejeri​ og Bornholms Regionskommune. 
Realdania.png  bornholms brand blogo_rgb_centreret.jpgLogo+St+Clemens+BAM_sort_lille.pngSparekassen_logo.png


Lokale_og_anlægsfonden.png BRK_Drage_og_skjold_med_baggrund_1280_farve-800px.jpg

​​


Hvad kommer til at ske?

Projektet betyder, at der i løbet af 2025 kommer i alt ni nye mødesteder i naturen i og omkring de fire byer Aarsballe, Klemensker, Nyker og Rø.

I præsentationen her kan du få et indblik i, hvad der er i vente. 

Kontaktpersoner

Bornholms Regionskommune:
Projektleder Rocío de la Aurora Jensen Rocio.Jensen@brk.dk

Styregruppen i 4-KLØVER-KLYNGEN:
formand Lene Koefoed, lene@4kloverklyngen.dk 

næstformand Irene Dunker, irene@4kloverklyngen.dk

Klyngesamarbejdet

Det bornholmske klyngesamarbejde er startet som en del af kampagnen Landsbyklynger på initiativ af den filantropiske forening Realdania, DGI og Lokale og Anlægsfonden. Som en opfølgning lancerede de i 2019 kampagnen Mødestedet for de etablerede Landsbyklynger i Danmark. 

Borgerforeningerne Aarsballe, Klemensker, Nyker og Rø har siden 2018 samarbejdet om at styrke deres fælles attraktioner. Ved at rykke tættere sammen, og i højere grad benytte hinandens tilbud, er det målet at styrke og opgradere de aktiver, så de fire lokalsamfund fortsat vil være attraktive at bo i og besøge.
 
Projektet er organiseret sådan, at borgerne i 4-KLØVER-KLYNGEN er en del af projektorganisationen og dermed får størst muligt ejerskab til både processen og resultaterne.

Fra arkitekterne

Vi mødes i det grønne udføres i samarbejde med Matters arkitekter. 

Her kan du se Skitseprojekt 2,0 fra Matters Arkitekter